Siem de Jong beslissend in topper tegen Honda en Toivonen

Reacties

Siem de Jong heeft wederom zijn waarde getoond voor Sydney FC. In de topper tegen Melbourne Victory was de invaller diep in blessuretijd belangrijk met de beslissende assist. Daarmee deed hij de nodige oude bekenden pijn.

Siem de Jong beslissend in topper tegen Honda en Toivonen
Sydney
Sydney
2 - 1
Melbourne Victory
Melbourne Victory

Het duel in Sydney was er eentje tussen de nummer twee en drie van de A-League, de kraker eindigde uiteindelijk dus in het voordeel van de thuisploeg. Na een kwartier stond het al 1-1: de openingsgoal van Sydney-middenvelder Brandon O'Neill werd weggepoetst door Kosta Barbarouses. Na iets meer dan een uur greep Sydney-trainer Steve Corica in. Hij stuurde De Jong en voormalig SC Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad het veld in en dat sorteerde in extremis effect.

Met een voorzet vanaf de rechterkant bereikte De Jong zijn ploeggenoot Milos Ninkovic, die de 2-1 liet aantekenen. Daarmee deed de Ajax-huurling de nodige ex-Eredivisionisten pijn. Bij de bezoekers speelden Ola Toivonen (ex-PSV) en Keisuke Honda (voorheen VVV-Venlo) namelijk negentig minuten. Ook Thomas Deng en Terry Antonis, die eveneens een (in hun geval kort) verleden hebben in Eindhoven en Venlo, stonden in de basis. Zij werden beiden gewisseld.

Het voor de tweede keer in een week tijd dat De Jong belangrijk voor zijn werkgever. Vorige week keerde hij op bezoek bij Brisbane Roar terug van blessureleed, met een wat gelukkige assist én een weergaloos doelpunt was hij toen doorslaggevend in de 1-3 zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.