Sublieme rentree Siem de Jong bij Sydney FC

Reacties

Siem de Jong heeft vrijdag zijn waarde getoond voor Sydney FC. De Ajax-huurling kan met een uitermate goed gevoel terugkijken op zijn comeback.

Sublieme rentree Siem de Jong bij Sydney FC
Brisbane Roar
Brisbane Roar
1 - 3
Sydney
Sydney

De Jong maakte halverwege de tweede helft zijn langverwachte comeback bij Sydney FC. Twee maanden had hij door een knieblessure moeten toekijken bij zijn Australische werkgever. De Ajax-huurling leverde binnen de lijnen snel zijn eerste bijdrage aan het succes tegen Brisbane Roar.

Vier minuten na zijn entree schoot De Jong na een voorzet van Reza Ghoochannejhad de bal tegen de paal. In de rebound had Adam Le Fondre wel succes, waarmee hij Sydney opnieuw op het spoor van een zege zette. Brisbane Roar slaagde er niet in om opnieuw een achterstand weg te werken. In de 68ste minuut hadden de gastheren nog wel de snelle openingstreffer van Aaron Calver ongedaan gemaakt, maar dat kunstje werd niet herhaald.

Sterker nog, De Jong maakte met een sublieme treffer in de laatste minuut een einde aan de illusies van Brisbane Roar. Hij wachtte geduldig op een actie van keeper Jamie Young om vervolgens vanaf de achterlijn de bal in het doel van de gastheren te schieten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.