Sidibe bezorgt Standard eerste competitienederlaag

Sint-Truiden heeft voor een verrassing gezorgd in de Eerste Klasse. De ploeg van trainer Guido Brepoels won in eigen huis van Standard Luik (1-0), dat de wedstrijd met tien man eindigde.

Al na drie minuten was de eindstand bereikt in Stayen. STVV begon fel aan de wedstrijd en zag Ibrahim Sidibe al vroeg de score openen na voorbereidend werk van Peter Delorge.

Christian Benteke, vorig seizoen nog veertien keer trefzeker op huurbasis van KV Kortrijk, kreeg enkele goede kansen op de gelijkmaker. De spits had zijn vizier echter niet op scherp staan.

Na rust werd het spel van Standard steeds gefrustreerder. Sébastien Pocognoli moest met twee keer geel inrukken, terwijl Axel Witsel en Mehdi Carcela-Gonzalez ontsnapten aan direct rood.

Het bleef dus bij 1-0, waardoor Standard zijn eerste nederlaag dit seizoen leed. De ploeg heeft vijf punten uit vier wedstrijden, Sint-Truiden heeft er een meer en passeert de club uit Luik.