Sibon maakt staf Verbeek in Adelaide compleet

Reacties

Trainer Gertjan Verbeek heeft Gerald Sibon aan zijn staf bij Adelaide United toegevoegd. De gewezen spits wordt performance coach.

Sibon maakt staf Verbeek in Adelaide compleet

Verbeek had voor hij zich committeerde aan Adelaide United al contact gehad met Sibon, die hij nog kent uit zijn tijd als trainer van SC Heerenveen. De gewezen aanvaller kon dankzij zijn jaar bij Melbourne Heart meer vertellen over de A-League.

Nu komt het tot een nieuwe samenwerking, waarbij Sibon zich gaat bemoeien met de jeugdopleiding en de doorstroming naar de hoofdmacht. Daarnaast gaat hij de aanvallers van Adelaide United onder zijn hoede nemen.

De 45-jarige Sibon heeft veel zin in zijn nieuwe Australische avontuur. 'Het is een zeer mooie kans voor mij om hier bij Adelaide United te zijn', zegt hij op de clubwebsite. 'Ik kijk ernaar uit te werken met Gertjan, Carl (Veart) en Eugene (Galekovic) om de spelers uit de A-selectie te ontwikkelen maar ook de talenten die we hebben in onze jeugd. Het harde werk begint nu.'

Sibon was afgelopen jaren als trainer actief bij SC Heerenveen, waar hij onder andere assistent was van Jurgen Streppel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.