Verbeek heeft plannen met Adelaide: 'Hebben jullie Ajax gezien?'

Reacties

Gertjan Verbeek is begonnen aan zijn Australische avontuur. De 56-jarige coach wil elementen van de Hollandse School bij Adelaide United zien.

Verbeek heeft plannen met Adelaide: 'Hebben jullie Ajax gezien?'

Verbeek heeft het stokje overgenomen van Marco Kurz, die na twee jaar werd bedankt voor zijn diensten. Aan de Nederlander de opdracht Adelaide United aan successen te helpen. Bij zijn eerste persconferentie deed hij uit de doeken wat hij voor ogen heeft.

'Ik kan zeggen dat de trainer zo goed is als zijn spelers zijn. We zullen zien hoe hoog het niveau van de spelers hier is', hield Verbeek de boot wat af. Deze week start hij zijn voorbereiding op het nieuwe A League-seizoen.

In zijn hoofd heeft hij wel plannen van wat Adelaide United zal moeten laten zien. 'Mijn idee van het voetbal is het aanvallend moet zijn. Als je balverlies lijdt, dan moet je de bal zo snel mogelijk heroveren. Jullie hebben mogelijk Ajax afgelopen seizoen gezien of Barcelona? Ik denk niet dat we de kwaliteiten hebben van die clubs, maar wat hun voetbal betreft ben ik een aanhanger. Sinds het Oranje van 1974 van Rinus Michels en later Louis van Gaal ben ik een volgeling. Ik heb grote namen voor me in de Hollandse School. Hopelijk kan ik wat van die ideeën in deze ploeg brengen.'

Verbeek rekent op nieuwe gezichten om zijn ambities waar te kunnen maken. 'Iedereen weet dat we wat aanvallend ingestelde spelers nodig hebben. Op het middenveld is de aanvoerder (Isaias, red.) vertrokken. En we hebben ook nog nodig een centrale verdediger, een rechtsback en misschien nog een linksback', tekende hij de wensen uit.

'We hebben vijf, zes nieuwe spelers nodig', aldus Verbeek, die al de nodige zaakwaarnemers aan de lijn heeft gehad. 'Er zijn veel spelers in Europa die in Australië willen spelen. Je moet alleen de juiste eruit pikken. Al het beschikbare geld zal worden uitgegeven aan de spelers, aan de selectie. We willen een sterke ploeg hebben, al is er ook een grens.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.