Shevchenko krijgt belangrijke rol bij Oekraïense voetbalbond

Reacties

Andriy Shevchenko (47) is de nieuwe voorzitter van de Oekraïense voetbalbond. De ijskoude goalgetter van weleer heeft de verkiezingen voor die functie gewonnen, zo meldt de UEFA vrijdag.

Shevchenko krijgt belangrijke rol bij Oekraïense voetbalbond
© Pro Shots

Shevchenko ging de verkiezingen in met de belofte om alles te geven om het Oekraïense voetbal vooruit te helpen, ondanks de realiteit dat het land nog altijd te lijden heeft onder de agressie van het Russische leger. 'We leven in het zwaarste tijdperk in de Oekraïense geschiedenis, waarin het lot van niet alleen ons voetbal, maar van de hele natie op het spel staat. Ons hoofddoel is te ontdekken hoe het voetbal niet alleen kan overleven, maar zich ook kan ontwikkelen', aldus Sheva.

Shevchenko begon en eindigde zijn carrière bij Dinamo Kiev, in de tussentijd diende hij AC Milan en Chelsea en groeide hij uit tot één van de grootste spitsen van zijn tijd. Na zijn spelersloopbaan legde hij zich toe op het trainersvak, hij was tussen 2016 en 2021 bondscoach van zijn eigen land. Nadat Rusland de oorlog in Oekraïne begon, verlegde Shevchenko zijn aandacht naar humanitaire acties voor zijn landgenoten.

Bekijk hier al onze video's
Meer Oekraïne
Meer over Oekraïne
Meer A. Shevchenko
Meer over A. Shevchenko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.