Sheriff stunt tegen Dinamo Kiev dankzij bizarre goal

Dinamo Kiev wacht nog op zijn eerste zege in de Europa League. Sheriff Tiraspol verraste in Moldavië de Oekraïense tegenstander (2-0).

Sheriff Tiraspol kreeg al in de zevende minuut de eerste treffer in de schoot geworpen. Dinamo Kiev-keeper Denys Boyko probeerde een terugspeelbal te verwerken maar zag de bal via het lichaam van spits Aleksandr Erokhin (foto) in het eigen doel belanden.

Na ruim een half uur nam Sheriff Tiraspol een tweede cadeau met beide handen aan. Yevhen Khacheridi maakte bij een corner van Sheriff onnodig hands. Jymmy Douglas França benutte de toegekende strafschop.

Dinamo Kiev probeerde in de tweede helft de nederlaag te voorkomen. De Oekraïense formatie kwam niet verder dan een onterecht afgekeurde treffer, waardoor de formatie na twee duels genoegen moet nemen met een magere oogst van één punt.

Sheriff Tiraspol, dat de eerste wedstrijd tegen AZ verloor, blijft op basis van doelsaldo de Alkmaarders voor in Groep E. BATE Borisov is leider, terwijl Dinamo Kiev de rij sluit.