Shelvey helpt Liverpool aan overwinning op West Ham

Liverpool heeft de uitwedstrijd bij West Ham United winnend afgesloten. In een boeiende confrontatie werd een achterstand bij rust omgebogen tot een voorsprong: 2-3.

In een vermakelijke eerste helft opende Liverpool sterk. De 1-0 van Glen Johnson in de elfde minuut was niet alleen verdiend, maar ook wonderschoon. De rechtsback schoot van buiten het strafschopgebied de bal in de kruising. Na de openingstreffer kreeg Raheem Sterling de kans op 2-0, maar hij miste.

West Ham United stelde nog voor rust orde op zaken. Daar was wel een strafschop voor nodig. Na een ongelukkige handsbal van Joe Allen ging de bal op de stip. Mark Noble benutte het buitenkansje. Het harde werken van de Londense formatie werd zelfs in de eerste helft nog beloond. Matt Jarvis slingerde de bal voor en via het hoofd van Steven Gerrard was doelman Pepe Reina opnieuw geklopt.

In de tweede helft drong Liverpool aan. Jonjo Shelvey en Sterling kregen kansen, maar West Ham hield tot een kwartier voor tijd stand. Invaller Joe Cole was (na een steekbal van Jonjo Shelvey) trefzeker met een diagonaal schot. Liverpool zette na de gelijkmaker opnieuw aan. West Ham had veel energie in de wedstrijd gestoken en de krachten vloeiden langzaam weg.

Jonjo Shelvey (foto), de vervanger van de geschorste Luis Suarez, maakte de comeback van Liverpool in de wedstrijd compleet. Elf minuten voor tijd tikte de aanvaller een voorzet van Jordan Henderson met enig fortuin binnen. Wat volgde was een boeiende slotfase. West Ham zette nog aan, Liverpool loerde op de tegenstoot. Maar de stand bleef intact.

Door de zege komt Liverpool nu naast West Ham United te staan. Beide ploegen hebben 22 punten uit zestien duels en staan tiende en elfde in de Premier League.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.