Goal van Hamer kan naderend onheil voor Sheffield niet voorkomen

Brentford heeft ruim afstand genomen van de gevreesde degradatiezone in de Premier League. De ploeg van Thomas Frank won met maar liefst 1-5 van promovendus Luton Town, dat met deze stand degradeert naar het Championship. Voor Sheffield United is het doek zo goed als zeker gevallen.

Luton Town
Luton Town
1 - 5
Brentford
Brentford

Voor Luton is ieder puntje er één. De club strijdt tegen degradatie en kreeg tegen Brentford, dat ook nog niet veilig was, de ideale mogelijkheid om uit de degradatiezone te klimmen. Het liep anders, want na de goal van Yoane Wissa na 24 minuten speelde Luton een verloren wedstrijd.

Nog voor rust maakte Wissa zijn tweede en daardoor was al duidelijk welk team de wedstrijd zou gaan winnen. Voor Luton was er in de tweede helft geen houden meer aan. In een tijdsbestek van twee minuten liep de score op van 0-2 naar 0-4, door goals van Ethan Pinnock en Keane Lewis-Potter. De goal van Kevin Schade vlak voor tijd was de kers op de taart. Brentford-doelman Mark Flekken had graag zijn doel schoon willen houden, maar incasseerde in blessuretijd toch nog de 1-5 van Luke Berry. Brentford kan zich volgende week officieel veilig spelen tegen Everton. Voor Luton worden het nog vier hele spannende wedstrijden.

Sheffield United
1 - 4
Burnley
Burnley

Voor Sheffield United is degradatie niet meer te voorkomen. De ploeg van Nederlander Gustavo Hamer verloor zaterdag met 1-4 van Burnley en zou volgende week woensdag offiiceel kunnen degraderen. Voor rust stond het 0-2 door doelpunten van Jacob Bruun Larsen en Lorenz Assignon.

Hamer dacht de wedstrijd met de 1-2 nog een beetje spannend te kunnen maken, maar al snel stelde Burnley orde op zaken met de 1-3 (Lyle Foster) en 1-4 (Johan Berg Gudmundsson). Burnley klimt naar 23 punten, maar is nog allesbehalve veilig. Voor Sheffield kan het doek woensdag tegen Manchester United vallen.