Shearer krijgt te horen: 'Met Guardiola had je twee keer zo vaak gescoord'

Reacties

Pep Guardiola heeft een onuitwisbare indruk gemaakt in de zes seizoenen dat Fernandinho bij Manchester City met hem te maken had. De 38-jarige Braziliaan denkt dat veel topspelers tot een geweldig rendement zouden zijn gekomen onder de City-manager, onder wie Alan Shearer.

Shearer krijgt te horen: 'Met Guardiola had je twee keer zo vaak gescoord'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Fernandinho vertrok vorig seizoen na negen jaar bij City om terug te keren naar zijn thuisland, waar hij speelt voor Club Athletico Paranaense. De routinier werd voor The Athletic geïnterviewd door Shearer en draaide tijdens het gesprek plotseling de rollen om. 'Mag ik je wat vragen: hoe vaak heb je gescoord in je carrière?'

Shearer antwoordde dat hij in de Premier League tot het recordaantal van 260 treffers was gekomen en dat het totaal in de verschillende competities en met interlandvoetbal meegerekend boven de vierhonderd lag. 'Ik weet zeker dat met Pep als manager je zelfs nog veel vaker gescoord had. Het dubbele of het driedubbele', reageerde de controleur.

Fernandinho ging verder: 'Pep laat je begrijpen dat het voetbal eigenlijk simpeler is dan je denkt. Hij heeft de kracht om je te overtuigen. Hij laat het je dagelijks zien tijdens trainingen, tijdens videomeetings en met name tijdens wedstrijden. Alles wat hij je vertelt, komt uit.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.