Shakhtar verrast Napoli en brengt ook plek drie in gevaar voor Feyenoord

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft in Groep F voor een verrassing gezorgd door Napoli met 2-1 te verslaan. De Italianen beginnen hun Champions League-avontuur daardoor in mineur.

Shakhtar verrast Napoli en brengt ook plek drie in gevaar voor Feyenoord

Napoli-trainer Maurizio Sarri hield topscorer en sterspeler Dries Mertens opvallend genoeg op de reservebank voor het duel in Oekraïne. In plaats daarvan kreeg ex-Ajacied Arek Milik weer eens de kans vanaf de aftrap. Op het middenveld was de jonge Amadou Diawara (20) de vervanger van controleur Jorginho.

Milik liet zich in de vijfde minuut zien met een diagonaal schot, maar het was de thuisploeg die al vroeg de score opende. Good old Darijo Srna kwam goed door aan de rechterkant en gaf voor. Taison (foto) combineerde vervolgens kort en werkte de bal langs Pepe Reina in de hoek: 1-0.

Een kwartier na rust sloeg Shakhtar nogmaals toe. Reina ging na een uitstekende Oekraïnse aanval onder een voorzet van Taras Stepanenko door, waardoor Facundo Ferreyra bij de tweede paal in leeg doel kon raak koppen: 2-0. Meteen na die goal vond Sarri het genoeg en bracht de Italiaan Mertens in de ploeg voor Marek Hamsik.

De kleine Belg zorgde meteen voor gevaar en versierde een kwartier voor tijd een strafschop. Milik ging achter de bal staan en faalde niet: 2-1. Shakhtar hield daarna echter knap stand bij kansen voor Milik en José Callejón, waardoor de Oekraïners een vliegende start kennen in Groep F.

De ploeg van trainer Paulo Fonseca is normaal gesproken met Feyenoord verwikkeld in een strijd om de derde plaats en heeft de Rotterdammers, die hard onderuit gingen tegen Manchester City, in die tweestrijd nu al op drie punten gezet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.