Shakhtar verliest eerste duel sinds november vorig jaar

Shakhtar Donetsk heeft woensdag zijn eerste nederlaag sinds november vorig jaar geleden. In Londen was Chelsea met 3-2 te sterk in de groepswedstrijd van de Champions League. Met name de manier waarop was volgens Shakhtar-trainer Mircea Lucescu (foto) pijnlijk.

Shakhtar verliest eerste duel sinds november vorig jaar

'We hebben een groot deel van de wedstrijd gedomineerd en hadden veel kansen om te scoren', meldde Lucescu na afloop. 'Ik denk dat we veel beter waren dan Chelsea. Het was jammer dat we deze wedstrijd verloren maar er komen nog twee duels', aldus de coach.

Ondanks de eerste nederlaag van dit seizoen staat de club uit Donetsk in de Champions League met zeven punten op een gedeelde eerste plaats met Chelsea. Juventus volgt de koplopers op een punt en het Noorse FC Nordsjælland behaalde slechts een punt in groep E.

De laatste nederlaag van de Oekraïense topclub dateerde van 23 november 2011. Toentertijd was FC Porto in de Champions League-wedstrijd met 2-0 te sterk in Oekraïne. Sindsdien bleef de zevenvoudig landskampioen 37 wedstrijden ongeslagen en won het in 2012 de landstitel, de nationale beker en de Super Cup.

Sinds de nederlaag tegen FC Porto speelde de Champions League-deelnemer 38 wedstrijden in de Premyer Liga, beker en Champions League en wist daarin 35 keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en verloor het de laatste wedstrijd van Chelsea met 3-2.

In de huidige competitie verloor Shakhtar nog geen punt en staat het na veertien wedstrijden in de Premyer Liga ruim aan kop met 42 punten. Dnjepr Dnjepropetrovsk, Europa League-tegenstander van PSV, volgt op maar liefst twaalf punten.

Daarmee zet de club van voorzitter Rinat Achmetov een imposante reeks voort, die vorig seizoen al werd ingezet. Shakhtar zegevierde al 24 Premyer Liga-duels op rij. Deze serie werd ingezet op 10 maart van dit jaar tegen Illichivets Mariupol (3-0 winst). Shakhtar Donetsk voorafgaand aan het Champions League-duel met Chelsea in Londen. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's