Shakhtar strijdbaar na tik: 'Met ons ben je niet zomaar klaar'

Reacties

De reactie bij Shakhtar Donetsk was een gemengde na de 1-1 tegen Feyenoord. Uiteraard was de late tegengoal een tik voor de Oekraïense grootmacht, maar ze geven er een waarschuwing bij: de race is nog niet gelopen.

Shakhtar strijdbaar na tik: 'Met ons ben je niet zomaar klaar'
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Trainer Igor Jovicevic vindt dat zijn ploeg niet mag mopperen. 'Het resultaat is beter dan het door ons vertoonde spel. Onze ploeg verdedigde met z'n allen, maar haalde daarbij niet het gebruikelijke niveau. De potentie om dat te verbeteren is er voor de terugwedstrijd. Als we spelen zoals we hebben laten zien dat we kunnen, dan is alles mogelijk', begon hij zijn persconferentie.

'Het was moeilijk, Feyenoord is een goede ploeg. Maar we vechten nog. Feyenoord verdiende hun doelpunt zeker. Zij speelden in de vijfde of de zesde versnelling, wij maar in de vierde. Als we bijschakelen, en we hebben vaak getoond dat we dat kunnen, dan kunnen we een ronde verder komen. Al ben je honderdvoudig kampioen van Nederland, met ons ben je niet zomaar klaar.'

Een deel van Jovicevic' trots ligt hem in de prestatie van zijn ploeg ondanks drie geschorste verdedigers, en natuurlijk heeft het ook te maken met de voortdurende agressie van Rusland die het sportieve aspect bemoeilijken. 'We spelen en vechten voor het leger van Oekraïne, dat ons beschermt. Het is onze kracht dat we toch trainen, dat we toch twintig uur in de bus zitten voor een wedstrijd, heen én terug', aldus de trainer.

Taras Stepanenko benoemde de schorsingen ook tegenover Sport. 'Natuurlijk ben je altijd teleurgesteld bij een laat tegendoelpunt. Ja, het deed me een beetje denken aan de wedstrijd tegen Real Madrid', aldus Stepanenko die daarmee dezelfde herinnering had als Feyenoord-trainer Arne Slot. 'Maar het resultaat op zich is zo slecht niet. Vergeet niet dat we vandaag wat sleutelspelers misten. Het wordt lastig, omdat Feyenoord een goede ploeg is, niet omdat we uit spelen. We spelen elke wedstrijd uit', sprak Stepanenko.

Invaller Marian Shved verscheen voor de camera's van de Oekraïense televisiezender Megogo. 'In de kleedkamer heerst teleurstelling, erg goed is 1-1 niet, al wordt alles in Rotterdam beslist. Het was moeilijk zonder onze twee vleugelverdedigers. Volgende keer zijn ze erbij, dus ik hoop dat we dat gaan zien in het resultaat.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.