Shakhtar Donetsk zet Barcelona B in Camp Nou te kijk

De plaatsen voor de Champions League en het UEFA Cup-toernooi waren al vergeven. Voor de vier clubs in Groep C stond dan ook vooral de eer op het spel. Shakhtar Donetsk verraste Barcelona.

Barcelona-Shakhtar Donetsk 2-3Met de klassieker tegen Real Madrid voor de boeg en de zekerheid van de groepswinst, kwam Barcelona met een veredelde B-ploeg aan de aftrap. Dat vertaalde zich ook in het resultaat in Camp Nou. Shakhtar Donetsk keerde met een knappe 3-2 overwinning terug naar Oekraïne. Aleksander Gladki legde na een uur met zijn tweede goal de basis voor de zege. De Barcelona-treffers van Sylvinho en Sergi Busquets bleken onvoldoende, doordat Fernandinho de kampioen van Oekraïne tussendoor aan een derde goal had geholpen.

FC Basel-Sporting Lissabon 0-1FC Basel nam zonder een overwinning afscheid van de Champions League. Ook tegen het al gekwalificeerde Sporting Lissabon kwamen de Zwitsers tekort. Yannick Djaló gleed een voorzet van Marat Izmailov achter keeper Franco Costanzo en mocht zich daarmee matchwinner noemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen