Sevilla heeft de koppositie in La Liga niet kunnen heroveren. Alavés bleek mee door een veelbesproken goal een te grote hobbel.

Alavés
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Sevilla, dat bij een zege Barcelona weer zou aflossen als koploper in La Liga, voelde zich in de eerste helft tekort gedaan. In de 37ste minuut was de arbitrage, inclusief de videoarbiter, doof voor de Andalusische klachten. Die waren terug te voeren op de openingstreffer van Alavés, die in de ogen van Sevilla vanwege buitenspel moest worden afgekeurd.

Na beroerd uitverdedigen van Sevilla werkte Martín namens Alavés de bal weer naar voren, in de richting van de teruglopende en buitenspel staande Jonathan Calleri. Maar omdat de bal op weg naar de Argentijn het hoofd van Sevilla-verdediger Sergio Gómez schampte, volgde geen vlag- en fluitsignaal. Calleri profiteerde van de ruimte en stelde Jony in staat de score te openen.

De VAR steunde de beslissing van scheidsrechter José Sánchez, zodat Sevilla na rust in de achtervolging moest. Na bijna een uur maakte Quincy Promes zijn entree in de hoop een bres te kunnen slaan in de Alavés-defensie. Koud enkele minuten in het veld was de Oranje-international dicht bij de gelijkmaker. Na een lastige aanname stiftte hij de bal in het zijnet.

De kans voor Promes was kenmerkend voor de toenemende druk van Sevilla. In de 77ste minuut volgde de verdiende gelijkmaker. Wissam Ben Yedder werkte de bal knap binnen uit een voorzet van invaller Pablo Sarabia, die voor rust nog op geel was getrakteerd wegens commentaar op de leiding na de 1-0.

Sevilla kwam niet verder dan de gelijkmaker en ontsnapte in de slotfase nog aan meer schade. De kopbal van Alavés-invaller Darko Brasanac eindigde tegen de paal. Daardoor bleef een beslissing uit en bleef Barcelona, dat eerder op de avond Villarreal versloeg, koploper. Alavés staat vierde in de Primera División.