Bijzondere week voor Piqué bij winnend Barcelona

Gerard Piqué heeft deze week opnieuw bewezen ook in aanvallend opzicht van waarde te zijn voor Barcelona. De verdediger scoorde midweeks in de Champions League-zege op PSV (1-2) en was zondagavond ook trefzeker tegen Villarreal. Barcelona is nu weer (tijdelijk) koploper in La Liga.

Barcelona
Barcelona
2 - 0
Villarreal
Villarreal

Ernesto Valverde kon tegen Villarreal nog geen beroep doen op Luis Suárez en koos mede daardoor voor dezelfde elf namen als afgelopen woensdag tegen PSV. De voorhoede werd zodoende gevormd door Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho en Lionel Messi en laatstgenoemde kreeg in de achtste minuut de eerste kans. Doelman Sergio Asenjo zat er goed bij en voorkwam een vroege openingstreffer.

Villarreal verstopte zich niet in Camp Nou en raakte na een klein kwartier de paal, via Gerardo Moreno. Verder was het toch vooral Barcelona dat de aanval zocht en de kansen kreeg. Ivan Rakitic en Dembélé kwamen al dicht bij een goal, voordat Piqué tien minuten voor rust de score opende. Dembélé kreeg na een afgeslagen corner een tweede kans om de bal voor te geven en verzorgde met een prima voorzet de assist voor de rake kopbal van Piqué.

Asenjo voorkwam kort na de openingstreffer de 2-0 van Messi en greep even na de pauze uitstekend in bij een inzet van Arturo Vidal. Villarreal bleef zo in de wedstrijd, maar kwam eigenlijk geen moment in de buurt van de gelijkmaker. Santi Cazorla zorgde nog voor het meeste gevaar. Zijn vrije trap zeilde niet al te ver over het doel van Marc-Andre ter Stegen.

Zonder zich bovenmatig in te spannen bleef Barcelona op zoek gaan naar een tweede treffer. Coutinho krulde de bal na een fraaie individuele actie net naast, voordat hij plaatsmaakte voor Malcom. Vanaf de kant zag Coutinho Carles Aleñá de wedstrijd op aangeven van Messi beslissen (2-0). Barcelona staat nu bovenaan in La Liga, maar kan later deze zondag weer ingehaald worden door Sevilla.

Girona
Girona
1 - 1
Atlético Madrid

Atlético Madrid kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Girona en heeft nu vier uitwedstrijden op rij in La Liga niet gewonnen. Toch zullen Diego Simeone en zijn mannen niet ongelukkig zijn met een punt, want lange tijd leek Atlético op een nederlaag af te stevenen. Kort voor rust benutte Cristhian Stuani een strafschop voor alweer zijn elfde competitietreffer van dit seizoen. Daarmee is de spits van Girona de topscorer van de hoogste Spaanse afdeling.

Atlético moest in de tweede helft in de achtervolging en vond met enig fortuin de gelijkmaker. Diego Costa werd de diepte ingestuurd en controleerde de bal geweldig, waarna verdediger Ramalho een schot van de spits voorkwam. Met zijn ingreep maakte Ramalho echter een eigen goal: 1-1. Na veertien wedstrijden heeft Atlético nu 25 punten verzameld. Daarmee staat het op derde plek in de competitie.