Sevilla-manager kraakt Makkelie: 'Alleen hij snapte het niet'

Reacties

Eduardo Berizzo snapt niet dat hij woensdag door scheidsrechter Danny Makkelie naar de tribune werd gestuurd. De trainer van Sevilla was naar eigen zeggen juist heel sportief.

Sevilla-manager kraakt Makkelie: 'Alleen hij snapte het niet'

Berizzo, die zijn ploeg 2-2 zag spelen tegen Liverpool, gooide in de eerste helft een bal weg om tijd te rekken en de snelheid uit een counter van Liverpool te halen. Makkelie waarschuwde de coach na dat onsportieve gedrag en besloot hem in de tweede helft, toen de Sevilla-trainer wederom een bal weggooide, naar de tribune te sturen.

In de ogen van Berizzo snapte de Nederlandse scheidsrechter zijn intenties simpelweg niet. 'In de eerste helft waren wij aan het winnen en was Liverpool bezig met een counter, dus deed ik iets wat niet goed te praten valt. Ik gooide de bal weg en was tijd aan het rekken, zodat Liverpool niet meer kon counteren. Dat was fout van mij.'

'Maar toen ik in de tweede helft hetzelfde deed, waren wij juist aan het verliezen. Toch gooide ik de bal weg, om mijn eerdere fout goed te maken. Die actie was zo fout dat ik besloot een sportief gebaar te maken en Liverpool de tijd terug te gunnen. Liverpool-manager Jürgen Klopp snapte dat ook toen ik het hem uitlegde, alleen de scheidsrechter begreep het niet', klonk het uit de mond van Berizzo.

De staf van Sevilla kreeg het na het wegsturen van Berizzo nog aan de stok met die van Liverpool. De Spanjaarden vonden dat Klopp Makkelie er juist van overtuigde om de trainer weg te sturen. 'Ik denk niet dat ik daar enig invloed op had. Ik heb niet om een rode kaart gevraagd. Ik was niet blij met zijn actie, maar na de wedstrijd nodigde hij me uit in zijn kleedkamer en hebben we alles uitgepraat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.