Sevilla maakt Europa League-status waar en schakelt Kluivert en co uit

Reacties

Sevilla heeft donderdag de kwartfinale van de Europa League bereikt. De recordkampioen van het toernooi won in Duisburg van AS Roma. Trainer Julen Lopetegui zal tevreden zijn over de eerste helft, na rust verzuimden de Italianen om het weer spannend te maken.

Sevilla maakt Europa League-status waar en schakelt Kluivert en co uit
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 0
AS Roma
AS Roma

De achtste finale tussen Sevilla en Roma werd over één duel gespeeld, aangezien de heenwedstrijd in maart nog niet was gespeeld. Lopetegui koos in de spits niet voor Luuk de Jong, maar voor Youssef En-Nesyri. Nemanja Gudelj ontbrak, hij werd onlangs positief getest op het coronavirus. Bij Roma zat Justin Kluivert op de bank en hij zag dat zijn ploeggenoten het meteen lastig hadden in Duisburg. Via Lucas Ocampos (redding Pau López) en Jules Koundé (kopbal tegen de lat) kreeg Sevilla kansen.

Halverwege de eerste helft openden de Spanjaarden verdiend de score. Sergio Reguilón werd na een pass van Éver Banega geen strobreed in de weg gelegd, dribbelde door de defensie en rondde af met een schuiver: 1-0. Vlak voor rust volgde ook nog de 2-0. Ocampos werd weggestuurd met een steekpass en stoomde op aan de rechterkant. En-Nesyri kwam mee, kreeg de bal van Ocampos en schoot raak.

Na rust kreeg Roma toch nog een paar mogelijkheden om de marge te verkleinen, tot ongenoegen van Sevilla-trainer Lopetegui. Hij zag Henrikh Mkhitaryan en Edin Dzeko bijna scoren, maar een Italiaans doelpunt bleef uit. De 3-0 van Sevilla die Koundé maakte overigens ook. Scheidsrechter Björn Kuipers floot na het zien van de beelden af vanwege buitenspel. Heel veel hadden de Spanjaarden overigens ook niet te vrezen van Roma, terwijl Banega in de extra tijd nog de lat raakte uit een vrije trap. Nog later in die extra tijd kreeg Gianluca Mancini van Roma een directe rode kaart vanwege een overtreding op de ingevallen De Jong. De Nederlander die in de extra tijd inviel kreeg een klap tegen zijn hoofd. Het bleef bij 2-0.

Sevilla won de UEFA Cup/Europa League al vijf keer en is nu ook een van de favorieten voor de eindzege. Telkens als de Spanjaarden de kwartfinale bereikten, wonnen ze het toernooi. In de kwartfinale wacht komende dinsdag een confrontatie met Wolverhampton Wanderers of Olympiakos. Zij speelden al wel een heenwedstrijd in maart. In Piraeus werd het 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.