Sevilla kan niet aanhaken bij Atlético Madrid

In een onderlinge confrontatie hebben Sevilla en Real Sociedad slechte zaken gedaan. Het werd vrijdagavond in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán 1-1, met dat resultaat schieten beide ploegen bijzonder weinig op.

Sevilla is zo goed als zeker van een plek in de topvier van de Primera División en kan als enige ploeg nog druk leggen op nummer drie Atlético Madrid. Real Sociedad staat in de subtop, maar heeft nog punten nodig om Europees voetbal af te dwingen volgend seizoen. De drie punten waren dus welkom voor beide ploegen, de thuisploeg begon het beste aan de wedstrijd. Wissam Ben Yedder was na twintig minuten dicht bij de 1-0, maar schoot rakelings voorlangs.

Grote kansen bleven vervolgens uit, tot Sevilla vlak voor rust tot scoren kwam. Pablo Sarabia kreeg de bal met een gelukje mee, maar rondde vervolgens koeltjes af met een stiftje. Na de rust blonken beide teams weer niet uit, maar na een uur spelen volgde toch nog een hoogtepunt. Carlos Vela profiteerde van een knullig moment achterin bij Sevilla, waardoor hij bij de eerste paal af kon ronden.

Met een stand die het verhaal van de wedstrijd goed vertelde gingen de ploegen de slotfase in. Real Sociedad werd in de jacht op de 1-2 teruggeworpen door Zurutuza, die binnen vijf minuten twee gele kaarten pakte en tien minuten voor tijd mocht inrukken. Een slotoffensief van Sevilla volgde nauwelijks, waardoor het bij 1-1 bleef.

Dit betekent voor de thuisploeg dat het niet in punten gelijk komt met Atlético Madrid, na 36 wedstrijden heeft Sevilla 69 punten, tegenover de 71 punten van de club uit Madrid. Atléti speelde daarnaast ook nog een wedstrijd minder. De nummer vier van de Primera División gaat volgend seizoen de voorrondes van de Champions League in. Real Sociedad gaat niet over Athletic Bilbao heen op de ranglijst, als nummer zeven loopt de club op dit moment Europees voetbal mis.