Sevilla in bekerduel simpel langs stadsgenoot Real Betis

Sevilla heeft zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft voor de return in de achtste finale van de strijd om de Copa del Rey. Op bezoek bij stadsgenoot Real Betis werd met 2-0 gewonnen.

Michael Krohn-Dehli opende in de veertiende minuut de score voor de bezoekers. De Deense vleugelspeler (foto, onder meer ex-Ajax en -RKC Waalwijk en -Sparta Rotterdam) rondde een solo af met een schot onder de armen van doelman Daniel Gimenez door. In de 48ste minuut verdubbelde Grzegorz Krychowiak de voorsprong. De Poolse middenvelder haalde de trekker over, nadat een vrije trap wat voor de doelmond van de thuisploeg was blijven hangen.

Real Betis, waar Ricky van Wolfswinkel de gehele wedstrijd op het veld stond en Rafael van der Vaart negentig minuten lang moest toekijken vanaf de bank, had weinig in te brengen tegen de stadsgenoot. De mogelijkheid om de aansluitingstreffer binnen te schieten was er nog wel toen Rubén Castro in de 86ste minuut vanaf elf meter mocht aanleggen voor de 1-2. De Spanjaard schoot de strafschop echter hoog over.

Daardoor ligt Sevilla op koers voor een plek in de kwartfinale. Dinsdag 12 januari treffen beide ploegen elkaar voor de return in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Tussendoor staat er voor Betis - nummer veertien in de Primera División - een uitwedstrijd tegen Getafe op het programma, Sevilla (negende) ontvangt Athletic de Bilbao.