Sevilla-coach Lopetegui hint op Champions League-debuut Idrissi

Oussama Idrissi (24) debuteerde zaterdag voor Sevilla in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo en mag dinsdag hopen op zijn Champions League-debuut voor de formatie van Julen Lopetegui. De Sevilla-coach liet de naam van de voormalig AZ-aanvaller vallen in aanloop naar het uitduel met Krasnodar.

Krasnodar
Krasnodar
1 - 2
Sevilla
Sevilla

Idrissi speelde de afgelopen zomer in de voorronde van de Champions League met AZ, maar de Alkmaarders reikten niet tot het hoofdtoernooi van het miljardenbal door een 2-0 nederlaag tegen Dinamo Kiev. Nu mag Idrissi alsnog hopen op zijn eerste minuten in de groepsfase van de Champions League. Hij maakte immers de overstap naar Sevilla en die ploeg speelt dinsdagavond de vierde Champions League-wedstrijd in Groep E op bezoek bij Krasnodar.

'Idrissi is een nieuwe optie voor ons', zo nam Sevilla-coach Lopetegui de naam van de voormalig AZ-aanvaller in de mond in aanloop naar de wedstrijd in Rusland. Of de international van Marokko ook daadwerkelijk gaat spelen, wilde de coach echter niet zeggen: 'Hij is fit en is dus een optie, net zoals de rest van het team dat is. We gaan dinsdag de opstelling bepalen.'

Door een blessure speelde Idrissi zaterdag tegen Celta de Vigo pas voor het eerst namens Sevilla. Hij viel tien minuten voor tijd in bij een 2-2 stand. Met Idrissi binnen de lijnen won Sevilla nog met 4-2. Als dinsdag op bezoek bij het Krasnodar van Tonny Vilhena eveneens wordt gewonnen, is een plek in de knock-outfase van de Champions League nagenoeg een feit. Alleen als Chelsea dan verliest van Stade Rennes kan Sevilla in theorie de volgende ronde nog mislopen.

Sevilla moet het in elk geval wel stellen zonder Jesús Navas. De aanvoerder van Sevilla kreeg in de vorige wedstrijd tegen de Russische club zijn eerste rode kaart in zijn carrière. Ondanks die rode kaart wist Sevilla met een man minder nog wel een 1-2 achterstand (na zelfs een 0-2 achterstand) om te buigen in een 3-2 zege.