Sevilla-coach lijdt aan chronische leukemie, maar wil seizoen afmaken

Reacties

Sevilla-coach Joaquín Caparrós heeft kort na het gewonnen uitduel met Real Valladolid (0-2) bekendgemaakt dat hij lijdt aan chronische leukemie. Desondanks wil hij het seizoen wel afmaken als coach van de nummer vijf van de Spaanse competitie.

Sevilla-coach lijdt aan chronische leukemie, maar wil seizoen afmaken

De Sevilla-coach deelde het nieuws in bijzijn van president José Castro en technisch directeur Monchi. 'Het houdt me niet tegen om door te gaan met mijn werk. Ik leid gewoon mijn normale leven, ik train elke dag en wil genieten van mijn werk. Ik ben momenteel niet onder behandeling en wil iedereen bedanken, de spelers en de president, dat iedereen kalm blijft.'

De 63-jarige Caparrós is dankbaar voor het feit dat de club hem de mogelijkheid geeft om het seizoen af te maken bij Sevilla. De club schaart zich achter de wens van Caparrós om dat te doen én nog een ticket voor de Champions League binnen te halen. Sevilla staat momenteel vijfde en heeft één punt minder dan Getafe, dat vierde staat. Een plek bij de bovenste vier geeft recht op Champions League-voetbal.

Zaterdag speelt Sevilla de derby tegen Real Betis. Die club stuurde meteen een tweet de wereld in met beterschapswensen voor de coach van de rivaal. Door het nieuws nu bekend te maken wil Caparrós speculaties voorkomen dat hij zijn taak als coach zou gaan neerleggen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.