Sevilla blij met Europa League: 'Dat toernooi ligt ons wel'

Reacties

Fernando Llorente bezorgde Sevilla een plek in de knock-outfase van de Europa League, maar de spits is vooral blij met de teamprestatie.

Sevilla blij met Europa League: 'Dat toernooi ligt ons wel'

Thuis tegen Juventus, waar hij de afgelopen twee seizoenen onder contract stond, nam Llorente in de 65ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. 'We wisten dat het voor ons een finale was en dat lieten we op het veld ook op een fantastische manier zien.'

'We hebben laten zien hoe goed we zijn en we zijn blij dat we ons geplaatst hebben voor de Europa League', vervolgde de dertigjarige Spanjaard. 'Het was een belangrijk doelpunt, dat ervoor zorgde dat we in Europa actief blijven. Daar hebben we ook keihard voor gewerkt.'

Even leek het resultaat in Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán niet meer van belang, aangezien Borussia Mönchengladbach tot aan de tachtigste minuut leidde op bezoek bij Manchester City. Maar de nummer drie van Groep D voorafgaand aan de zesde speelronde gaf het in de slotfase helemaal weg: 4-2.

'Er is bij ons geen sprake meer van teleurstelling dat we uitgeschakeld zijn in de Champions League, maar we zijn blij dat we verder mogen in de Europa League', liet Sevilla-trainer Unai Emery na de wedstrijd weten. 'Dat toernooi ligt ons wel.' Sevilla is dan ook titelverdediger en won eerder al in 2006, 2007 en 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.