Setién zaait twijfels over toekomst na Barcelona-afgang

Reacties

Het is nog maar de vraag of Quique Setién komende maand nog als trainer van Barcelona fungeert tijdens de eindfase van de Champions League. De 61-jarige coach zelf durft dat niet met zekerheid te zeggen.

Setién zaait twijfels over toekomst na Barcelona-afgang
© Pro Shots

'Of ik de trainer ben in de Champions League? Ik hoop het, maar ik weet het niet', liet Setién donderdagavond laat optekenen na de zeer pijnlijke 1-2 nederlaag tegen Osasuna, dat in de slotfase met tien man speelde.

Sinds de herstart van La Liga presteerde Barcelona zeer grillig, waardoor Real Madrid uiteindelijk betrekkelijk eenvoudig de landstitel veroverde. 'Ik voel me triest en teleurgesteld. Het verlies tegen Osasuna was onverdiend, maar dat geldt vermoedelijk niet voor de uitkomst van La Liga. Ik had niet verwacht dat een team alle duels sinds de herstart zou winnen, maar Real Madrid is aardig op weg.'

Volgens Setién staat de nederlaag tegen Osasuna niet op zich. 'Deze wedstrijd leek op veel van onze eerdere duels. We hadden moeite om de weg naar het doel te vinden. Ook in de omschakeling na balverlies ging het niet goed.' Lionel Messi oordeelde na afloop keihard dat Barcelona al het hele seizoen een 'erg zwak team' is. 'Met sommige van zijn uitspraken ben ik het zeker eens', sprak Setién, die in januari de ontslagen Ernesto Valverde opvolgde. Op dat moment leidde Barcelona de dans in La Liga, al had Real Madrid wel evenveel punten.

Om het seizoen nog te redden zullen de Catalanen toe moeten slaan in de Champions League. Op zaterdag 8 augustus wacht de return tegen Napoli met als inzet een ticket voor de laatste acht. De heenwedstrijd in Napels eindigde in een 1-1 gelijkspel.

In de Catalaanse kranten is er veel aandacht voor de woorden van Lionel Messi:

Waarom Barcelona pas in 2021 van trainer gaat wisselen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.