Setién gelooft nog in titel: 'In het voetbal gebeuren onverklaarbare dingen'

Reacties

Barcelona-trainer Quique Setién is ervan overtuigd dat zijn ploeg nog kans maakt op het kampioenschap. Met nog drie duels te gaan bedraagt de achterstand op Real Madrid één punt, al heeft De Koninklijke nog een duel te gaan.

Setién gelooft nog in titel: 'In het voetbal gebeuren onverklaarbare dingen'
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 1
Barcelona
Barcelona

De Madrilenen wonnen al hun zeven wedstrijden sinds de Spaanse herstart en kregen daarin slechts drie tegengoals. Hoewel de mannen van Zinedine Zidane geen grote uitslagen neerzetten, winnen ze hun wedstrijd een stuk makkelijker dan Barcelona, dat al drie keer gelijkspeelde. Gezien het relatief eenvoudige programma van Real, lijkt de titelstrijd een gelopen race, maar Setién weigert de handdoek te gooien.

'In het voetbal kan alles gebeuren. We hebben de laatste jaren gezien dat er onverklaarbare dingen kunnen gebeuren. Wat wij moeten doen is ons focussen op de wedstrijd tegen Real Valladolid en wachten op onze kans. We moeten afwachten of onze rivaal punten laat liggen', verwijst hij op zijn digitale persconferentie naar Real Madrid. De ploeg van Zidane speelt vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen Alavés, Barcelona gaat zaterdag dus op bezoek bij Valladolid.

De Catalanen doen dat zonder Arthur en Frenkie de Jong. De Braziliaan, die na het seizoen vertrekt naar Juventus, heeft nog te veel last van een keelontsteking. De Jong is zo goed als hersteld van zijn kuitblessure, maar de trip naar Valladolid komt toch te vroeg, legde Setién uit. 'We hebben getwijfeld of we hem mee zouden nemen, want hij voelt zich goed, al zou hij sowieso niet starten. Uiteindelijk wilde ik toch geen risico's met De Jong nemen. Ik heb liever dat hij nog een paar dagen rust heeft, zodat hij zich topfit voelt.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Waarom Barcelona pas in 2021 van trainer gaat wisselen
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.