Pantelic vervangt van maffiabanden verdachte Servische bondsvoorzitter

Reacties

Slavisa Kokeza is per direct opgestapt als voorzitter van de Servische bond. Het aftreden volgt op berichten over zijn banden met de Servische maffia.

Pantelic vervangt van maffiabanden verdachte Servische bondsvoorzitter
© Pro Shots

Kokeza werd enkele weken geleden aan de tand gevoeld door de Servische politie. Zijn arrestatie en verhoor waren onderdeel van een breder onderzoek naar de harde kern van Partizan Belgrado, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan moord, ontvoering en drugshandel. Een gearresteerde maffiabaas zou met belastende verklaringen zijn gekomen.

Kokeza, die inmiddels weer vrij is, spreekt alle aantijgingen tegen over zijn banden met de georganiseerde misdaad, maar de druk van fans en de media heeft hem ertoe gebracht te vertrekken. Hij wil de nationale bond niet in diskrediet brengen, zeker met het oog op de start van de WK-kwalifcatie. 'Ik wil niet langer mijn werk doen omdat deze valse beschuldigingen mij raken. Mijn missie is nu om mijn naam te zuiveren en om de waarheid boven water te krijgen.'

Vicevoorzitter en gewezen Ajax-aanvaller Marko Pantelic is door de Servische bond naar voren geschoven als vervanger van Kokeza.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.