Servische bondscoach haalt uit naar Real Madrid-flop Jovic

Reacties

De carrière van Luka Jovic zit overduidelijk in een neerwaartse spiraal. De spits koos afgelopen zomer met hoge verwachtingen voor Real Madrid, maar krijgt daar amper speeltijd en ligt bovendien overhoop met Ljubisa Tumbakovic, de bondscoach van Servië.

Servische bondscoach haalt uit naar Real Madrid-flop Jovic
© Pro Shots

Net als zijn clubcarrière is daardoor ook de interlandcarrière van Jovic in het slop geraakt. En dat terwijl de 22-jarige aanvaller vorig seizoen nog een ware sensatie was in de Bundesliga bij Eintracht Frankfurt en de Europese topclubs voor het uitzoeken had. Tumbakovic baalt van de situatie, maar vindt ook dat het hoog tijd is dat Jovic eens in de spiegel kijkt.

'Ik probeer goed voor iedere speler te zorgen om het Servische team zo sterk mogelijk te krijgen. Ik schrijf nooit iemand af', aldus Tumbakovic tegen Blic Sport. 'Er is wel één speler die steeds verder van de nationale ploeg af is komen te staan en dat is Luka Jovic. Eigenlijk geldt dat puur en alleen voor hem. Ik heb geen persoonlijk probleem met Luka. Het probleem van Luka Jovic is Luka Jovic.'

Real Madrid 2020: Pogba, Kanté halen, Bale, Isco en James lozen

De Servische media en supporters van de nationale ploeg reageerden in september woedend toen Jovic, nadat hij slechts drie minuten inviel tegen Portugal, geblesseerd afhaakte voor de interland tegen Luxemburg. Vier dagen later kon hij namelijk wel in actie komen voor Real Madrid, waardoor er twijfels werden geplaatst bij zijn verklaring over een vermeende blessure.

Die twijfels worden gedeeld door Tumbakovic. 'Hij besloot plotseling de training te staken en wilde dat verder niet uitleggen. Als bondscoach zou ik altijd een speler met zijn klasse in mijn selectie willen, dus het zou onprofessioneel zijn om hem nu te vergeten. Maar het is Luka die ons nu moet overtuigen. Niet alleen mij, ook de media, de fans en de bond. Hij moet laten zien dat hij er klaar voor is en verantwoordelijkheid kan dragen. Vooralsnog heeft hij dat totaal niet gedaan.'

Real Madrid telde afgelopen zomer nog zestig miljoen euro neer voor Jovic, die vooralsnog pas 423 minuten speelde, verdeeld over veertien officiële duels. De aanvaller scoorde pas één keer en wordt alweer in verband gebracht met een vertrek bij De Koninklijke.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer L. Jović
Meer over L. Jović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.