Servië geeft galavoorstelling in aanloop naar WK

Servië heeft zaterdag in de laatste wedstrijd voor het WK in Rusland indruk gemaakt tegen Bolivia: 5-1. Vooral de vierde Servische treffer was er een om in te lijsten.

Al na vier minuten was het voor de eerste keer raak voor Servië, dat startte met Filip Kostic en Dusan Tadic op de flanken. Aleksandar Mitrovic torende bij een corner boven iedereen uit en kopte raak. De 2-0 volgde een kwartier later toen Adem Ljajic koeltjes afrondde na een pass vanaf de rechterflank. Vervolgens was het weer de beurt aan Mitrovic die één op één met de doelman snoeihard raak schoot.

De mooiste treffer van de avond moest toen nog komen. Niet Mitrovic, maar Branislav Ivanovic maakte vlak voor rust een parel van een doelpunt. De bij een vrije trap mee opgekomen rechtsback wachtte in het strafschopgebied tot de bal naar hem kwam. Vanuit de vrije trap werd de bal een aantal keer in de lucht gehouden, waarna de bal via een omhaal bij Ivanovic terechtkwam. De rechtsback volleerde subliem raak: 4-0.

Na de 4-1 van Jhasmani Campos na rust was het slotakkoord aan Mitrovic, die van afstand scoorde en daarmee zorgde voor de eerste hattrick van Servië sinds Mateja Kezman in 2001 tegen Faeröer. Het was het slotstuk van een fraaie laatste wedstrijd voor het WK van Servië.

Servië treft op het WK in Groep E Costa Rica, Zwitserland en Brazilië.