Sergio Ramos haalt uit naar arbitrage na eliminatie Sevilla: 'Schandalig'

Sergio Ramos had na de Europese uitschakeling van Sevilla geen goed woord over voor de arbitrage bij het verloren duel met RC Lens. De 37-jarige Spanjaard vond dat de Duitse scheidsrechter Felix Zwayer in de fout ging bij de 1-0 in Stade Bollaert-Delelis.

Lens
Lens
2 - 1
Sevilla
Sevilla

Het Europese seizoen voor Sevilla zit erop na een vierde plek in een groep met Arsenal, PSV en RC Lens. 'Natuurlijk komt dit hard aan, we hadden nog een goede kans om derde te worden en daardoor naar de Europa League te gaan', zei Ramos tegen Movistar. 'We kwamen hier met vijftien spelers, waarvan acht kinderen. We mogen trots zijn op onze prestatie, we hebben alles gegeven.'

De verdediger bracht Sevilla elf minuten voor tijd via een strafschop op 1-1, maar uiteindelijk trok Lens in de blessuretijd aan het langste eind. De Fransen gaan daardoor als nummer drie in de groep in de Europa League verder. 'Voor de rust waren we superieur aan Lens, zij creëerden niets. We misten uiteindelijk een bepaalde vastberadenheid voor het doel.'

Dat arbiter Zwayer na 63 minuten een strafschop toekende aan Lens, die werd benut door Przeymslaw Frankowski, snapte Ramos niet. 'Alleen de scheidsrechter vond het een penalty. Normaal richt ik me na een wedstrijd niet tot de arbitrage, maar wat hier gebeurde was schandalig. Deze momenten zijn heel bepalend. Ik snap ook de pijn en frustratie bij onze supporters.'

'Ik ben altijd voor een VAR geweest omdat die de scheidsrechter kan helpen bij moeilijke beslissingen, maar deze scheidsrechter nam niet eens de moeite om de beelden te controleren. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij. Het is aan ons om de draad op te pakken in de competitie en de strijd aan te gaan in de Copa del Rey. Er is geen tijd om achterom te kijken', aldus Ramos, die door zijn zeventiende Champions League-doelpunt de meest trefzekere verdediger in de historie van het miljardenbal is.