Sensationeel CL-debuut Ajax: Groenen en titelfavoriet PSG gevloerd in Arena

Reacties

Ajax Vrouwen heeft reclame voor zichzelf gemaakt tijdens het debuut in de Champions League. In het eerste groepsduel in de historie van de club werd Paris Saint-Germain op eigen veld verslagen. Daardoor liep de entree van Jackie Groenen op de Nederlandse velden uit op een deceptie.

Sensationeel CL-debuut Ajax: Groenen en titelfavoriet PSG gevloerd in Arena
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
PSG
PSG

Groenen sprak in aanloop naar het duel nog verheugd over de ontmoeting met Ajax. In de Johan Cruijff Arena zette ze, voor zo'n dertienduizend toeschouwers, woensdagavond haar eerste stappen op de Nederlandse velden in haar clubcarrière. Als jonge speelster trok Groenen al naar Duitsland, waarna een wondere loopbaan volgde. Het bezoek aan de hoofdstad liep echter uit op een teleurstelling.

Aanvankelijk had Paris Saint-Germain, waar Lieke Martens ontbrak wegens een blessure, de zaakjes goed voor elkaar. De Franse topclub, op voorhand torenhoog favoriet, nam het initiatief en zocht naar een opening. Die leek na een half uur spelen te vallen. Tabita Chawinga kopte echter op de lat, waardoor Ajax kon ontsnappen.

Wervelende fase
Even later was het wél raak, maar juist aan de andere kant. Brutaal brak Ajax de ban. Tiny Hoekstra reageerde na een vlotte aanval attent, nadat een schot van Nadine Noordam geblokt werd. De linksbuiten schoof de bal vakkundig binnen: 1-0. Hoekstra ging de boeken in, want het betekende het eerste doelpunt van Ajax Vrouwen op het hoogste Europese podium.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het gaf Ajax een energieboost. Terwijl de tijd wegtikte en de thee in de kleedkamer al ingeschonken werd, werd Paris Saint-Germain met de rug tegen de muur gedrukt. Ashleigh Weerden ging naar de grond en verdiende een strafschop. Dat cadeau werd door de ervaren Sherida Spitse dankbaar uitgepakt. Feilloos schoot ze het Ajax-publiek met vlinders in de buik de rust in: 2-0.

Tekst gaat verder onder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Historische zege
Paris Saint-Germain deed alles om in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken. Met kunst-en-vliegwerk hield Ajax-keeper Regina van Eijk echter haar doel schoon. Groenen was ondertussen al gewisseld, dus kon ook geen rol spelen in een wederopstanding. Dat lukte haar vervangster ook niet, waardoor Ajax een historische zege boekte.

Eerder op de avond speelden ook groepsgenoten Bayern München en AS Roma al tegen elkaar. In Duitsland hielden beide topclubs elkaar in evenwicht (2-2). Daardoor is Ajax na de eerste speelronde koploper in de groep.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Meer over UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.