Sensatie Piatek passeert Ronaldo in emotionele derby van Genua

Reacties

Genoa en Sampdoria hebben zondag een intense Derby della Lanterna afgewerkt. De spitsen van de aartsrivalen eisten de hoofdrollen op bij het vermakelijke gelijkspel.

Sensatie Piatek passeert Ronaldo in emotionele derby van Genua
Genoa
Genoa
1 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Het was een bijzondere editie van de derby van Genua, de eerste sinds de brugramp die plaatsvond op 14 augustus van dit jaar. Daarbij lieten 43 mensen het leven. Bovendien raakten veel inwoners dakloos door de instorting van de Ponte Morandi, die de havenstad in Noord-Italië verbond met het westen.

Zodoende stond er een extra emotionele lading op het duel, dat doorgaans al zeer beladen is. De supporters pakten ook ditmaal op prachtige wijze uit en zagen hoe Sampdoria de leiding nam in de openingsfase, via routinier Fabio Quagliarella. De 35-jarige spits kopte uit een vrije trap zijn vijfde doelpunt van het seizoen binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het was een felle wedstrijd, waarin Genoa na de 0-1 het initiatief naar zich toe trok. Het elftal van voormalig PSV'er Oscar Hiljemark kwam in de zeventiende minuut langszij. Na een inschattingsfout van Joachim Andersen (voorheen FC Twente) ging Krzysztof Piatek neer in het strafschopgebied bij contact met keeper Emil Audero.

De Poolse spits, die afgelopen zomer uit zijn vaderland overkwam en enorm op schot is in de Serie A, kreeg een penalty en schoot ijzig kalm zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen. Daardoor is weer topscorer van Italië, met één goal meer dan Cristiano Ronaldo.

De ploeg van Piatek bleef de sterkere ploeg na de gelijkmaker, maar miste met name voor rust een aantal goede mogelijkheden. Doelman Audero bezorgde Sampdoria een punt, tot frustratie van Genoa-coach Ivan Juric die werd weggestuurd wegens commentaar op de leiding.

Door het gelijkspel staan de vijanden zeer dicht bij elkaar op de ranglijst. Sampdoria staat twaalfde, met één punt voorsprong op nummer dertien Genoa.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
11
Sassuolo
38
9
16
13
53-60
-7
43
12
Udinese
38
11
10
17
39-53
-14
43
13
SPAL
38
11
9
18
44-56
-12
42
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.