Sensatie Moukoko kan historie schrijven bij Jong Oranje-opponent Duitsland

Reacties

Jong Oranje krijgt later deze maand op het EK mogelijk te maken met Youssoufa Moukoko. De zestienjarige aanvaller van Borussia Dortmund zit voor het eerst bij de selectie van Jong Duitsland.

Sensatie Moukoko kan historie schrijven bij Jong Oranje-opponent Duitsland
© Pro Shots
Duitsland O21
Duitsland O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Duitsland is een van de drie tegenstanders (Hongarije en Roemenië) van de ploeg van Erwin van de Looi op het EK Onder-21 in Hongarije. Maandag maakte bondscoach Stefan Kuntz zijn selectie bekend en ruimde daar dus een plek in voor Moukoko. De in Kameroen geboren tienersensatie kan meteen historie schrijven. Als hij tijdens het EK in actie komt, lost hij Bayer Leverkusen-talent Florian Wirtz (17) - die overigens niet is geselecteerd - af als jongste speler ooit voor Jong Duitsland.

Moukoko geldt in Duitsland als grote belofte, nadat hij in de jeugdteams van Dortmund aan de lopende band scoorde. Zo scoorde de in november zestien jaar oud geworden spits 47 keer in 25 wedstrijden voor Onder-19. Dit seizoen debuteerde Moukoko ook in de hoofdmacht. Inmiddels heeft de jeugdinternational al drie doelpunten achter zijn naam staan in dertien Bundesliga-wedstrijden. Het was voor Kuntz reden de piepjonge aanvaller mee te nemen naar het EK.

'Met Youssoufa hebben we in Duitsland een buitengewoon talent, dat we behoedzaam en prestatiegericht willen behandelen. In samenspraak met Borussia Dortmund hebben we besloten hem te selecteren, omdat zijn deelname zowel de ploeg als hemzelf in zijn ontwikkeling helpt', vertelt Kuntz, die Jamal Musiala niet mocht selecteren. De achttienjarige middenvelder van Bayern München stapte recent over naar Duitsland, maar speelde kwalificatieduels met Jong Engeland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Meer Y. Moukoko
Meer over Y. Moukoko
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.