Sensatie in Mainz: Bayern moet titelfeest uitstellen na totale off-day

Reacties

FSV Mainz 05 heeft zaterdagmiddag voor een ongelooflijke sensatie gezorgd. Bayern München kon met een overwinning op de ploeg van Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius het kampioenschap veiligstellen, maar had een totale off-day en ging verrassend onderuit.

Sensatie in Mainz: Bayern moet titelfeest uitstellen na totale off-day
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Wie dacht dat het veiligstellen van de negende landstitel op rij een formaliteit zou zijn voor Bayern, had het bij het verkeerde eind. Mainz was overduidelijk niet van plan mee te werken aan het feestje van Hansi Flick en consorten en nam al na drie minuten brutaal de leiding. Jonathan Burkardt verraste Manuel Neuer met een volley uit de draai na slecht wegkoppen van David Alaba.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern kon tegen de club van basisspeler St. Juste en reserve Boëtius weer over Robert Lewandowski beschikken, maar de Poolse topscorer had het vizier bij zijn rentree niet meteen op scherp. Zo raakte hij de bal na een kwartier maar half bij een grote kans. Aan de andere kant ontsnapte Bayern. Danny Latza raakte met een kopbal de paal, Danny da Costa deed met een afgeketst schot hetzelfde.

Neuer voorkwam zelf ook een paar keer een tweede tegentreffer, maar was in de 37ste minuut alsnog geklopt toen Robin Quaison van dichtbij raak kopte uit een vrije trap van Philipp Mwene. Een reactie van Bayern bleef uit, waarna Flick in de rust ingreep. Door liefst drie verse krachten (Tiangou Nianzou, Jamal Musiala en Eric Maxim Choupo-Moting) te brengen, hoopte hij het tij te keren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Begin dit jaar knokte Bayern zich tegen Mainz nog knap terug en won het na een 0-2 achterstand bij rust alsnog met 5-2. Toen trokken Joshua Kimmich en Leroy Sané de stand in de eerste tien minuten na rust alweer gelijk. Nu was het wachten op de aansluiting. Toen Boëtius na 68 minuten in de ploeg kwam voor Quaison, hield Mainz nog steeds knap stand tegen het opvallend onmachtige Bayern.

Met Serge Gnabry als extra aanvaller lukte het ook niet de comeback in het laatste kwart van de wedstrijd in te zetten. De 36ste goal van Lewandowski in de extra tijd kwam te laat om de eerste nederlaag sinds 20 februari (2-1 bij Eintracht Frankfurt) te voorkomen. Het betekent dat Leipzig de titel een week kan uitstellen als het zondag wint van VfB Stuttgart. Verliest Leipzig, dan is Bayern alsnog kampioen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.