Eintracht Frankfurt heeft Bayern München zaterdag dankzij een heerlijke goal van Amin Younes op de knieën gekregen.

Eintracht Frankfurt
2 - 1
Bayern München

Bayern München had maandag alle moeite om tegen Arminia Bielefeld een nederlaag te voorkomen. De kersverse wereldkampioen ontsnapte met een 3-3 gelijkspel aan groter leed. Vijf dagen later moest dat de Beierse grootmacht opnieuw zijn veerkracht aanspreken om niet weer averij op te lopen. Want weer keek Bayern bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na de openingstreffer van Daichi Kamada pijnigde Amin Younes met een heerlijke treffer de Beierse gasten. De gewezen Ajacied knalde de bal met rechts in de verre kruising.

Bayern herpakte zich in de tweede helft. Na goed voorbereidend werk van Leroy Sané tekende Robert Lewandowski voor de snelle aansluitingstreffer. Het leek de voorbode voor een nieuwe ontsnapping. De defensie van Eintracht, waar Ragnar Ache als invaller zijn minuten kreeg, hield echter stand onder de groeiende Beierse druk. Onder anderen Kingsley Coman liet een uitgelezen kans op de 2-2 liggen.

De Beierse veerkracht bleek dit keer niet afdoende. Na de ontsnapping tegen Arminia kon Bayern de derde Bundesliga-nederlaag niet voorkomen, zodat de voorsprong op nummer twee RB Leipzig kan slinken tot twee punten. Eintracht komt door de zege weer in punten naast nummer drie VfL Wolfsburg.

Borussia Mönchengladbach
1 - 2
FSV Mainz 05

Marco Rose is bezig aan zijn afscheidstournee als trainer van Borussia Mönchengladbach. Na dit seizoen verhuist hij naar Borussia Dortmund, zo werd afgelopen week duidelijk. Het aangekondigde afscheid betekende niet dat Rose een lame duck is geworden bij Die Fohlen, zo stelde technisch directeur Max Eberl. Een overwinning als bevestiging daarvan bleef zaterdag achterwege.

FSV Mainz 05 kwam na tien minuten op voorsprong via Karim Onisiwo, die tot scoren kwam na een lange bal van Jeremiah St. Juste van achteruit. Halverwege de eerste helft tekende Lars Stindl voor de gelijkmaker. Dat bleek niet genoeg voor een punt, want Kevin Stöger schoot Mainz in de slotfase naar de zege.