Droomdebuut Vlap helpt Arminia aan spectaculair punt bij Bayern

Reacties

Michel Vlap is zijn debuut voor Arminia Bielefeld begonnen zoals hij dat waarschijnlijk alleen in zijn stoutste dromen had voorgesteld. Vlap kreeg op bezoek bij Bayern München een basisplek en wist na negen minuten Manuel Neuer te passeren. Later verzorgde hij ook nog eens een assist. Genoeg voor de zege was het echter niet. 

Droomdebuut Vlap helpt Arminia aan spectaculair punt bij Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 3
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld

Bij Anderlecht kreeg Vlap dit seizoen niet het vertrouwen van coach Vincent Kompany en in elf competitiewedstrijden kwam hij tot slechts één goal. Vlap maakte deze winter dan ook op huurbasis de overstap van Anderlecht naar Arminia Bielefeld, maar zat nog niet eerder bij de selectie van de huidige nummer vijftien van de Bundesliga. Maandagavond was het dan zover: op bezoek bij koploper Bayern München in een besneeuwde Allianz Arena.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Al na negen Bundesliga-minuten kwam hij op hetzelfde aantal goals als in het huidige seizoen bij Anderlecht. Manuel Prietl zag de Nederlander vrij staan in het strafschopgebied en speelde hem aan. Vlap nam de bal uitstekend mee in de draai en schoof de bal in de hoek langs Neuer: 0-1 Arminia Bielefeld.

Daarmee liet Vlap, die in juli 2019 voor bijna zeven miljoen de overstap maakte van SC Heerenveen naar Anderlecht, zich razendsnel gelden voor Arminia Bielefeld, waar Ritsu Doan ook een basisplek had en Mike van der Hoorn op de bank zat. Vanaf daar zag Van der Hoorn hoe zijn landgenoot na 37 minuten wéér betrokken was bij een goal. Vlap mocht een hoekschop nemen en legde de bal precies op het hoofd van Amos Pieper, die de 0-2 tegen de touwen knikte. Een stunt leek daarmee in de maak voor Bielefeld, dat de twee goals marge mee in de rust in nam tegen de kersverse wereldkampioen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Robert Lewandowski had na rust echter maar drie minuten nodig om de bal op de borst aan te nemen en met een prachtige volley de 1-2 te verzorgen en daarmee leek de stormloop van Bayern aangekondigd te zijn. Maar het was tóch weer Arminia dat vervolgens scoorde. Vlap stuurde Andreas Voglsammer weg en die legde de bal neer bij Christian Gebauer. De Oostenrijker, die inviel voor de geblesseerde Doan, hoefde de bal alleen maar binnen te tikken: 1-3!

Een ongelooflijke stunt van de promovendus leek daarmee toch weer realistisch te worden. Zover kwam het echter niet. Corentin Tolisso knikte na 58 minuten de 2-3 binnen en nadat Vlap na 62 minuten werd gewisseld zag hij vanaf de bank hoe zijn droomdebuut deels om zeep werd geholpen. Alphonso Davies ramde twintig minuten voor tijd de 3-3 tegen de touwen.

Ondanks het weggeven van een voorsprong van twee goals moest Van der Hoorn in de blessuretijd in elk geval nog helpen om het puntje uit het vuur te slepen. Dat lukte. Een megastunt in de vorm van een zege kwam er ondanks het droomdebuut van Vlap dus niet, maar vooraf zullen ze bij Arminia ongetwijfeld getekend hebben voor een puntje in München. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.