Bayern laat Mainz één helft dromen van superstunt

Bayern München heeft dankzij een productieve tweede helft de tiende zege van het seizoen geboekt. Voor FSV Mainz 05 was er na rust geen houden meer aan.

Bayern München
5 - 2
FSV Mainz 05

FSV Mainz 05 had na de tegenvallende eerste seizoenshelft maatregelen genomen. De in het verleden succesvolle directeur Christian Heidel keerde terug, waar trainer Jan-Moritz Lichte aan de kant werd geschoven. Jeugdtrainer Jan Siewert nam de honneurs waar voor één duel, want dinsdag wordt bekend wie de nieuwe coach wordt.

De geschiedenis bood weinig houvast voor een succesvolle start van Mainz in 2021. Nog los van het verschil in punten (24) had Bayern in de 42 voorgaande duels met een club onder de rode streep niet verloren. Toch dreigde voor de Beierse formatie een herhaling van het pijnlijke verlies uit 2008 tegen Energie Cottbus. Na 45 minuten zocht Bayern namelijk de kleedkamer op met een 0-2 achterstand.

De goals van Jonathan Burkardt en Alexander Hack dwongen Bayern tot een inhaalrace. Mainz, waar Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius aan de aftrap waren gekomen, kon niet voorkomen dat de zeer verrassende voorsprong in het eerste kwartier van de tweede helft alweer was verdwenen.

Joshua Kimmich tekende in de vijftigste minuut voor de aansluitingstreffer, waarna Leroy Sané zes minuten later de stand gelijktrok met een goal á la Robben. De aanvaller trok van rechts naar binnen om de bal vervolgens langs de debuterende doelman Finn Dahmen te schieten.

Na de 3-2 van invaller Niklas Süle nam Robert Lewandowski met twee goals de laatste hoop van Mainz weg. De Poolse spits voerde mede dankzij een benutte strafschop zijn totaal van het lopende Bundesliga-seizoen op tot negentien treffers.

Bayern bevestigde met de zege de status van koploper in de Bundesliga, waar RB Leipzig met een achterstand van twee punten de nummer twee is. Mainz blijft door de nederlaag zeventiende.