Sensatie in Duitsland: heroïsche derdedivisionist schakelt Bayern uit

Reacties

Bayern München is uitgeschakeld in het toernooi om de DFB Pokal. Op bezoek bij het nietige SV Saarbrücken blameerde Der Rekordmeister zich op hele pijnlijke wijze. Diep in blessuretijd schreef Marcel Gaus zijn eigen sprookje en zette hij het stadion van de laagvlieger uit de 3. Liga in vuur en vlam.

Sensatie in Duitsland: heroïsche derdedivisionist schakelt Bayern uit
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Bayern München leek woensdagavond een makkelijke bekeravond tegemoet te gaan. Trainer Thomas Tuchel moest zijn manschappen prepareren voor een avondje Saarbrücken. De plaatselijke trots, actief in de onderste regionen van de 3. Bundesliga, maakte zich op voor een feestavond. Der Rekordmeister op bezoek, terwijl ook nog veel van de grote sterren in actie kwamen.

Een van die sterren was Matthijs de Ligt. De verdediger is de laatste weken onomstreden bij Tuchel. Ook in Saarbrücken. De Oranje-international zag na een kwartier spelen de ban al gebroken worden. Thomas Müller, het lopende museumstuk van het Duitse voetbal, toonde weer eens zijn klasse. Met een afstandsschot opende hij de score (0-1).

De eerste helft van De Ligt werd halverwege het eerste bedrijf bruut geïnterrumpeerd. De verdediger ging na een duel met veel pijn naar de grond en moest zich noodgedwongen laten wisselen. Een streep door de rekening van Tuchel. Zeker, omdat het op slag van rust ook nog eens gelijk werd. Saarbrücken speelde de verdediger van de Duitse topclub volledig uiteen en Patrick Sontheimer drukte af voor het hoogtepunt van zijn carrière: 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft gooide Tuchel zijn kaarten op tafel. Zo bracht hij Jamal Musiala, Serge Gnabry en Kingsley Coman in de ploeg. Met als doel om overwerk te voorkomen. Dat lukte, maar juist doordat het helemaal misging. In de zesde minuut van de extra tijd schoot Gaus in een counter Saarbrücken naar een sensationele stunt. Het goudhaantje voltooide een sprookje en zorgde voor een hele pijnlijke nederlaag voor de Duitse topclub.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslagen:


{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Meer DFB Pokal
Meer over DFB Pokal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.