Seleznyov mag na transfer toch nog mee met Oekraïne

Reacties

Yevhen Seleznyov mag toch nog hopen op EK-deelname met Oekraïne. De dertigjarige spits was aanvankelijk niet opgenomen in de voorselectie van bondscoach Mykhailo Fomenko.

Seleznyov mag na transfer toch nog mee met Oekraïne

Dat zorgde een week geleden voor de nodige ophef, omdat Seleznyov in de play-offs richting het EK in Frankrijk nog belangrijk was geweest door in de thuiswedstrijd tegen Slovenië (2-0) te scoren. In beide duels was de toenmalige aanvaller van Dnjepr Dnjepropetrovsk basisspeler, maar na zijn transfer naar het Russische Kuban Krasnodar werd hij niet meer geselecteerd.

Nu onlangs bekend werd dat Seleznyov transfervrij overstapt naar Shakhtar Donetsk, is er voor de 49-voudig international weer plek in de Oekraïense selectie. Het draagt bij aan de discussie dat spelers uit de Russische competitie niet welkom zouden zijn, vanwege de politieke spanningen tussen beide landen. Ook Shakhtar-verdediger Bohdan Butko is na het aflopen van zijn verhuurperiode bij Amkar Perm alsnog bij de selectie gehaald.

Met Butko en Seleznyov bij de groep bereidt de ploeg van Fomenko zich voor op het EK, dat op 12 juni begint met een wedstrijd tegen wereldkampioen Duitsland. Voor die tijd speelt Oekraïne nog oefenduels met Roemenië (29 mei) en Albanië (3 juni). Op 31 mei moet de definitieve lijst van 23 spelers bekend worden gemaakt. In Poule C zijn behalve Duitsland ook Polen en Noord-Ierland de tegenstanders.

De volledige voorselectie van Oekraine:

Doel: Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Denys Boyko (Besiktas), Mykyta Shevchenko (Zorya Luhansk).

Verdediging: Vyacheslav Shevchuk, Yaroslav Rakitskyi, Oleksandr Kucher (allen Shakhtar Donetsk), Yevgen Khacheridi (Dinamo Kiev), Artem Fedetskyi (Dnipro Dnipropetrovsk), Mykyta Kamenyuka (Zorya Luhansk), Bogdan Butko (Amkar Perm).

Middenveld: Anatoliy Tymoshchuk (Kairat), Taras Stepanenko, Viktor Kovalenko, Maksym Malyshev (allen Shakhtar Donetsk), Ruslan Rotan, Yevhen Shakhov (allebei Dnipro Dnipropetrovsk), Yevhen Konoplyanka (Sevilla), Oleg Gusev, Sergiy Rybalka, Denys Garmash, Sergiy Sydorchuk, Andriy Yarmolenko (allen Dinamo Kiev), Oleksandr Karavayev, Ivan Petryak (allebei Zorya Luhansk).

Aanval: Roman Zozulya (Dnipro Dnipropetrovsk), Artem Kravets (VfB Stuttgart), Pylyp Budkivskyi (Zorya Luhansk), Yevhen Seleznyov (Shakhtar Donetsk).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.