Seizoen PSG gaat als een nachtkaars uit

Paris Saint-Germain is op bezoek bij Amiens niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2. Daardoor is de magische grens van honderd punten niet langer haalbaar voor de ploeg van Unai Emery.

Een week geleden maakte PSG bekend dat de Spaanse trainer bezig is aan zijn laatste weken bij de Franse topclub. Na het kampioenschap en de winst van de Coupe de la Ligue had Emery nog twee doelen: honderd punten in de Ligue 1 en het toernooi om de Coupe de France, waarin het komende dinsdag de finale speelt tegen derdeklasser Les Herbiers.

Met zijn 28ste competitietreffer van het seizoen zette topscorer Edinson Cavani de kampioen nog wel op het juiste spoor door in de 26ste minuut voor 0-1 te zorgen. Vroeg in de tweede helft trok Moussa Konaté de stand echter gelijk. In de 64ste minuut kwam PSG opnieuw op voorsprong, dit keer via Christopher Nkunku. Konaté had echter opnieuw een antwoord en zorgde tien minuten voor tijd voor 2-2.

Daardoor liep Paris Saint-Germain net als vorige week thuis tegen Guingamp (ook 2-2) puntenverlies op en kan de ploeg van Emery niet meer als eerste club op honderd punten eindigen. Wel lonkt nog een nieuw puntenrecord. Het huidige Ligue 1-record is al in handen van PSG: 96 punten in het seizoen 2015/16. Met nog twee wedstrijden voor de boeg staat de teller op 92 punten.