Emery bevestigt onvermijdelijk vertrek bij PSG

Reacties

Unai Emery vertrekt na dit seizoen bij Paris Saint-Germain, zo heeft hij vrijdag aangekondigd tijdens een persconferentie. Het lag al in de lijn der verwachting dat het aflopende contract van de Spaanse trainer niet zou worden verlengd na de vroege eliminatie in de Champions League.

Emery bevestigt onvermijdelijk vertrek bij PSG

PSG won dan wel met overmacht de landstitel, in de Champions League viel het doek al in de achtste finale. Emery trad in 2016 aan bij PSG, na een succesvol verblijf bij Sevilla. 'Ik heb de spelers ingelicht over mijn vertrek. Ik ga hier met opgeheven hoofd weg', sprak Emery. De 46-jarige coach voerde de afgelopen periode gesprekken met voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en sportief directeur Antero Henrique met als conclusie dat de samenwerking na dit seizoen eindigt. Ook Emery's voorganger Laurent Blanc moest wijken nadat succes op het hoogste Europese podium uitbleef.

Een kleine twee weken geleden veroverde PSG de landstitel door AS Monaco met liefst 7-1 te verslaan. De ploeg uit Parijs won dit seizoen ook al de Coupe de la Ligue en staat op 8 mei in de finale van het Coupe de France-toernooi tegen derdeklasser Les Herbiers.

De hyperambitieuze leiding van de club zet echter vooral in op succes in de Champions League. Deze jaargang bleek Real Madrid een te hoge horde in de achtste finale. Afgelopen seizoen sneuvelde PSG in hetzelfde stadium tegen Barcelona, na de fameuze remontada.

Volgens Franse media is Thomas Tuchel de belangrijkste kandidaat om Emery na dit seizoen op te volgen. De Duitser was het laatst werkzaam bij Borussia Dortmund, waar hij eind vorig seizoen werd ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.