Emery: 'Mijn prioriteit was om Neymar gelukkig te maken'

Reacties

Unai Emery vertrekt aan het einde van het seizoen als hoofdtrainer van Paris Saint-Germain en weet heel goed dat hij in het Parc des Princes nooit een hoofdrolspeler is geweest. Die rol was sinds de start van dit seizoen weggelegd voor de duurste speler aller tijden: Neymar.

Emery: 'Mijn prioriteit was om Neymar gelukkig te maken'

Neymar (26) tekende in augustus 2017 een vijfjarig contract bij PSG, dat er liefst 222 miljoen euro voor over had om de Braziliaan over te nemen van Barcelona. Neymar had direct alle blikken op zich gericht en stelde op het veld allesbehalve teleur, met 28 doelpunten uit 30 wedstrijden. Sinds eind februari staat de sterspeler buitenspel met een voetblessure.

Emery verwacht dat Neymar in de aankomende jaren zal uitgroeien tot hét boegbeeld van PSG. 'Op een dag vertelde Jorge Valdano mij: "Bij Barcelona is Lionel Messi de leider, bij Real Madrid Florentino Pérez en bij Atlético Madrid Diego Simeone." Een speler, voorzitter en trainer. Bij iedere club is de situatie anders en je moet weten wanneer je de hoofdpersoon bent en wanneer niet. Je moet goed weten welke rol je vervult bij een club', vertelt de coach aan de Tactical Room.

'Mijn mening is dat Neymar de leider van PSG is. Of laat ik het anders zeggen: Neymar moet de leider van PSG worden. Hij is hiermee bezig', vervolgt Emery. 'Neymar is naar PSG gekomen om de leider te zijn, wat nodig is voor hem om de beste speler van de wereld te worden.'

Emery moet vertrekken vanwege het gebrek aan succes in Europa, maar het winnen van de Champions League was voor de Spanjaard niet het belangrijkste voor dit seizoen. 'Aan het begin van het seizoen moest ik de prioriteit voor dit jaar bepalen. En die was: ik moest Neymar gelukkig zien te maken. Dat is het belangrijkste, dat Neymar gelukkig is. Hoe dat gebeurt, dat maakt niet uit. Ik heb veel gesprekken met hem gevoerd. Sommige gesprekken verliepen moeizaam, andere gesprekken waren zeer succesvol. Bij een gesprek van zo'n drie kwartier hebben we allebei ons hart geopend. Dat was een prachtig moment. Hij begreep mij en ik kon hem van enkele dingen overtuigen.'

Neymar revalideerde in de afgelopen periode in zijn vaderland Brazilië en zal aankomende vrijdag terugkeren in Frankrijk. Daar zal hij de laatste fase van zijn revalidatieproces ingaan. Neymar heeft goede hoop dat hij topfit zal zijn op het moment dat het WK in Rusland van start gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.