Seizoen Frenkie de Jong nog niet voorbij: 'Hij gaat zeker nog spelen'

Reacties

Quique Setién gaat er niet vanuit dat het seizoen van Frenkie de Jong al ten einde is. De trainer van Barcelona rekent erop dat de 23-jarige middenvelder nog in actie komt voordat La Liga erop zit.

Seizoen Frenkie de Jong nog niet voorbij: 'Hij gaat zeker nog spelen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Barcelona meldde zondag dat De Jong met een spierblessure in zijn rechteronderbeen voorlopig aan de kant staat. Hoelang de Oranje-international uit de roulatie is, meldde de club er niet bij. In de Spaanse kranten verschenen vervolgens echter berichten dat De Jong mogelijk meerdere weken aan de kant staat. Marca speculeerde zelfs dat zijn seizoen er in de Primera División al op zit.

Zover wilde Setién maandag tijdens zijn perspraatje richting het thuisduel met Athletic Bilbao, waarin De Jong ontbreekt, niet gaan. 'We hopen dat hij nog speelt voordat La Liga ten einde is', zei de trainer van Barcelona. 'Hij heeft een lichte blessure, het hangt ervan af hoe die zich ontwikkelt. Maar hij zal zeker nog een of meerdere wedstrijd kunnen spelen', aldus Setién.

Het aantal duels dat De Jong moet missen door zijn blessure kan echter snel oplopen. Barcelona speelt de aankomende weken om de drie à vier dagen een wedstrijd. In totaal staan er nog acht speelronden op de rol, voordat La Liga op 19 juli eindigt. In augustus komen de Catalanen daarna nog in actie in de Champions League. In februari eindigde het heenduel met Napoli in de achtste finale in 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.