Seedorf vertrekt bij Deportivo na degradatie

Reacties

Clarence Seedorf en Deportivo La Coruña gaan uit elkaar. Na de degradatie uit de Primera Division maakte de club dinsdag bekend dat er al vroegtijdig een einde komt aan de samenwerking met de trainer.

Seedorf vertrekt bij Deportivo na degradatie

Seedorf tekende begin februari een contract tot 30 juni in Galicië. Die verbintenis wordt niet verlengd door Depor, dat de samenwerking met de trainer desondanks roemt bij monde van voorzitter Tino Fernandez. 'Het was een genoegen samen te werken met een professional van zijn niveau, die de vaardigheden had om een team op het hoogste niveau te leiden.'

De 42-jarige trainer kon Depor niet uit de degradatiezone loodsen, waardoor de kampioen van 2000 afdaalde naar het tweede niveau. 'Met deze nieuwe uitdaging zoeken we een trainer die zijn kennis en ervaring van de Segunda Division kan overbrengen', verklaart Fernandez op de clubsite.

Ook Seedorf kijkt ondanks de mislukte missie nog enigszins positief terug terug op het Spaanse avontuur. 'Het is een eer geweest de kleuren van een historische club als Deportivo te representeren. Ik dank de voorzitter en alle andere medewerkers van Depor voor de hulp tijdens de afgelopen maanden. Ook de fans wil ik bedanken, voor de steun tot aan het einde. Zij verdienen het om Deportivo zo snel mogelijk weer op het hoogste niveau te zien spelen.'

De periode bij Deportivo La Coruña was de derde trainersklus van Seedorf. Na zijn afscheid als speler in 2014 ging hij aan de slag als trainer van AC Milan, dat hem na vijf maanden op straat zette. In 2016 was Seedorf vijf maanden de eindverantwoordelijke bij het Chinese Shenzhen FC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.