Pirlo geniet van Seedorf-beauty in grandioos afscheidsduel

Reacties

De carrière van Andrea Pirlo zit er officieel op. Met een schitterende afscheidswedstrijd in Milaan is er maandagavond een einde gekomen aan een tijdperk. In een duel bomvol supersterren én doelpunten was Clarence Seedorf goed voor een heerlijke treffer, één van de velen.

Pirlo geniet van Seedorf-beauty in grandioos afscheidsduel

Voor La notte del Maestro (de avond van de meester) was er een heel bataljon aan vedettes komen opdraven. Zo'n beetje iedere voetballer en trainer die de laatste jaren iets betekende voor de Italiaanse nationale ploeg, AC Milan, Juventus en/of de carrière van Pirlo in het algemeen was aanwezig. Ook van de partij waren bijvoorbeeld Seedorf en Frank Lampard, middenvelders die bij respectievelijk I Rossoneri en New York City FC met Pirlo speelden.

De wedstrijd tussen de White Stars en Blue Stars, waarin de eregast op zijn eigen feestavond bij beide sterrenformaties een helft meespeelde, eindigde uiteindelijk in 7-7. Namens de blauwen scoorden Andriy Shevchenko, Fabio Quagliarella, Antonio Cassano, Cafú, Seedorf (zie video onderaan), Cristian Brocchi en Luca Toni. Voor 'team wit' waren Filippo Inzaghi (een hattrick), Alexandre Pato (tweemaal), Christian Vieri (uit een slim genomen vrije trap van Pirlo) en Alessandro Matri trefzeker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mooiste moment van de wedstrijd was Pirlo's publiekswissel kort voor tijd. Onder luid applaus werd hij vervangen door zijn vijftienjarige zoon Niccolò. Daarmee kwam er 23 jaar na de start van zijn loopbaan een symbolisch einde aan de carrière van Pirlo. Hij doorliep de jeugdopleiding van Brescia, debuteerde daar ook in het eerste elftal, waarna hij door Internazionale (dat hem verhuurde aan Reggina en Brescia) werd opgepikt. Zijn grootste successen vierde Pirlo echter met AC Milan, waar hij tussen 2001 en 2011 onder contract stond.

Met die ploeg won de spelmaker onder andere twee keer de Champions League. Ondertussen kroonde hij zich met Italië in 2006 op het WK tot de beste van de wereld. Na een transfervrij vertrek bij AC Milan bloeide Pirlo in het shirt van Juventus weer helemaal op. Met Pirlo werd De Oude Dame tussen 2012 en 2015 vier keer op rij kampioen. Na de laatste landstitel in die reeks vertrok de man met de fluwelen traptechniek naar New York. In oktober 2017 kondigde Pirlo zijn voetbalpensioen aan, een maand later speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.