Seedorf schittert bij feestduel AC Milan in San Siro

Vrij van alle spanning rekende AC Milan voor eigen publiek eenvoudig af met Cagliari (4-1). Een week na het behalen van de landstitel, de achttiende in de clubhistorie, gaf de ploeg een show weg. Vooral Clarence Seedorf en Robinho zorgden voor veel vermaak met veel virtuoze hoogstandjes.

Seedorf schittert bij feestduel AC Milan in San Siro

Het gaf aan hoe bevrijdend het binnenhalen van de Scudetto werkte. Na een tour in een open bus door de binnenstad van Milaan, waar duizenden supporters de spelers toejuichten, meldde de selectie zich in San Siro. De vermoeiende trip had geen enkel negatief effect op het spel.

Niettemin gaf trainer Massimiliano Allegri enkele van zijn vaste waarden rust. Zo konden onder meer Mark van Bommel, Alessandro Nesta en Kevin-Prince Boateng hun trainingspak aanhouden. Ook Zlatan Ibrahimovic ontbrak, zij het om medische redenen. De Zweedse spits botste vrijdagavond met zijn auto op de ringweg rond Milaan en werd uit voorzorg gespaard.

Met Seedorf in de as van het veld als stuwende kracht liet Milan in een tijdspanne van een kwartier zien waarom zich het momenteel de beste ploeg van Italië mag noemen. Ragfijne steekballen en fraaie dribbels werden afgewisseld met degelijk defensief handelen.

Robinho zorgde in de 22ste minuut voor de openingstreffer. De Braziliaan kreeg de bal toegespeeld op de linkerflank door Seedorf. Een versnelling, te machtig voor vier verdedigers van Cagliari, en een gekromd schot volgden: 1-0.

Kort daarna verdubbelde Gennaro Gattuso de marge. Doelman Michael Abazzi wierp zich voor een scherpe steekbal van Pato, maar kon niet verhinderen dat de bal de lucht in schoot, recht in de loop van de middenvelder, die ferm inknikte.

Tien minuten voor rust kwam Milan, waarbij Urby Emanuelson de gehele wedstrijd speelde, op 3-0. Pato bracht vanaf de zijkant Robinho in stelling. Andrea Cossu maakte de stand voor de bezoekers even later iets draaglijker (3-1).

In de tweede helft spaarde Milan de krachten, in de wetenschap dat de uitreiking van de Scudetto en het kampioensfeest later zouden volgen. Seedorf kreeg de handen van het publiek nog eenmaal op elkaar. Na enkele flitsende combinaties rondde de Nederlander droog af: 4-1.

Volgende week zondag komt Milan voor de laatste maal in actie dit seizoen, als het een uitduel speelt met Udinese. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's