Seedorf pakt door met Depor en zorgt voor sensatie in Bilbao

Deportivo La Coruña heeft voor een stunt gezorgd door te winnen op bezoek bij Athletic de Bilbao: 2-3. De ploeg van trainer Clarence Seedorf mag daardoor weer iets meer hopen op lijfsbehoud.

Vorige week vrijdag won Depor thuis tegen hekkensluiter Málaga zijn eerste wedstrijd onder leiding van Seedorf, die op 5 februari werd benoemd als trainer in Galicië. Ruim twee maanden liet de eerste zege op zich wachten, maar die smaakte duidelijk naar meer. Deportivo La Coruña kende een bliksemstart in San Mamés, waar Adrián López (foto) een hoofdrol speelde in de openingsfase.

De van FC Porto gehuurde aanvaller, die eerder in de periode 2006-11 onder contract stond bij Deportivo La Coruña, opende al na zes minuten de score in Bilbao. Een hoekschop van Lucas Pérez werd ingekopt door Fabian Schär, waarna Adrián López van dichtbij verlengde. Acht minuten later scoorde hij opnieuw. Dit keer op aangeven van Celso Borges. Deportivo La Coruña speelde een geweldige eerste helft en kreeg zelfs kansen op meer, maar halverwege stond het 0-2.

Het scheelde weinig of de bezoekers hadden die voorsprong vijf minuten na rust al weggegeven. Nadat Raúl García in de 47ste minuut voor 1-2 had gezorgd, veerde het stadion drie minuten later opnieuw op toen Raúl García scoorde. Gelukkig voor Seedorf werd het doelpunt afgekeurd. Weer drie minuten later was het opnieuw raak, maar nu aan de andere kant en dit doelpunt ging wel door. Invaller Borja Valle tikte binnen na een strakke voorzet van Lucas Pérez.

Athletic de Bilbao kwam terug in de wedstrijd toen een hoekschop van Markel Susaeta ineens het doel in vloog. Raúl García duwde echter wel Borja Valle in zijn rug, maar scheidsrechter José Luis González keurde deze treffer wel goed. In het restant van de wedstrijd stond Depor met de rug tegen de muur en kreeg de thuisclub enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar de bezoekers trokken de overwinning over de streep.

En daardoor staat Deportivo La Coruña er ineens een stuk beter voor. De ploeg van Seedorf heeft 26 punten uit 32 wedstrijden. Dat zijn er nog altijd vijf minder dan Levante, dat één plek boven de degradatiestreep staat. Dinsdag hervat Depor de competitie thuis tegen Sevilla (aftrap 19.30 uur).