Eindelijk zege voor Seedorf bij Depor

Reacties

Clarence Seedorf heeft zijn eerste zege als coach van Deportivo La Coruña te pakken. In het eigen Riazor werd met 3-2 gewonnen van hekkensluiter Málaga, waardoor er een einde kwam aan reeks gitzwarte resultaten. Bovendien gloort er weer wat hoop voor de roemruchte Spaanse club.

Eindelijk zege voor Seedorf bij Depor

Seedorf was begin februari aangesteld om het tij te keren bij het dolende Depor. Tot vandaag viel hij van teleurstelling in teleurstelling. Het spel bood weliswaar aanknopingspunten, maar al acht keer op rij had hij niet gewonnen. In die acht competitieduels werden maar drie punten vergaard, waardoor handhaving steeds verder uit zicht raakte.

Het bezoek van Málaga was ook een mogelijkheid om een reeks heel slechte resultaten een halt toe te roepen. In de laatste vijftien competitieduels was immers niet gewonnen en na de winst op Léganes op 9 december werd in liefst zeven thuisduels niet gewonnen, waardoor de fans zich roerden.

Al in de zesde minuut konden diezelfde fans weer eens juichen. Lucas Pérez werd door Luis Hernández naar het gras gewerkt en benutte de daarbij gegeven strafschop zelf. Vlak voor rust volgde de eerste teleurstelling voor Seedorf. De bal schoot bij een corner door tot bij Diego Rolan, wiens inzet via Guilherme in het doel ging: 1-1.

Kort na rust leek Pérez opnieuw te scoren, maar doelman Roberto Jiménez hield hem van scoren af met een prachtige reflex. In de zeventigste minuut was de goalie wel kansloos toen Adrián Lopez beheerst binnenschoof na een voorzet van Pedro Mosquera. Even daarvoor had Guilherme al de paal geraakt namens Depor.

De vreugde bij Seedorf was dit keer van nog kortere duur. Op misschien wel exemplarische wijze voor het seizoen gaf Depor de voorsprong immers razendsnel uit handen. In de 73ste minuut was het alweer gelijk omdat Samu door een botsing van twee Depor-spelers de kans kreeg om voor te zetten op Rolan. De beheerste afronding bleek genoeg voor de 2-2. Na grote kansen voor beide ploegen – een kopbal van Málaga-spits Youssef En-Nesyri tegen de lat en een grote mogelijkheid voor Lucas Pérez – kon Seedorf alsnog juichen. Veerkracht kon de gastheer niet ontzegd worden, aangezien Adrián Lopez tot matchwinner uitgroeide met een schot in de lange hoek. Dit keer hield Depor de zwaarbevochten voorsprong wel vast.

De zege brengt direct de hoop terug in de harten van de Deportivo-fans. Málaga kan zich als hekkensluiter op gaan maken voor degradatie, terwijl de ploeg van Seedorf het gat tot de veilige zeventiende plaats (Levante) verkleinde tot vijf punten. Bovendien is er nu sprake van een voorsprong van twee punten op Las Palmas. Die ploeg heeft nog wel een duel tegoed, hetgeen ook geldt voor Levante.

Seedorf zelf is in ieder geval van de hatelijke nul af: in zijn negende duel heeft hij eindelijk gewonnen, waarmee er ook een einde is gemaakt aan een reeks van vijftien competitieduels zonder zege (waarvan zeven in eigen huis). De zege was immers tevens de eerste van 2018.

Onlangs ging VI op bezoek bij Seedorf, die toen al vertelde nog volop hoop te  hebben. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.