Seedorf moet Deportivo La Coruña in Primera División houden

Reacties

Clarence Seedorf is de nieuwe hoofdtrainer van Deportivo La Coruña. De 41-jarige Nederlander heeft maandag getekend tot het einde van het seizoen bij de nummer achttien van La Liga.

Seedorf moet Deportivo La Coruña in Primera División houden

Zondag werd al duidelijk dat Seedorf in beeld was om de afgelopen weekend ontslagen Cristóbal Parralo op te volgen en maandagmiddag werd bekend dat Seedorf in Spanje was om de laatste details af te ronden. Beide partijen hebben elkaar gevonden in een akkoord over een contract en Seedorf mag nu gaan proberen om Deportivo in de Primera División te houden.

Deportivo staat momenteel onder de degradatiestreep en heeft drie punten minder dan nummer zeventien Levante. Seedorf zal vooral aan het werk moeten met de defensieve organisatie van zijn ploeg: met 51 tegendoelpunten heeft Deportivo de meest gepasseerde verdediging van de competitie. Afgelopen vrijdag werd er nog met 5-0 verloren van Real Sociedad.

Seedorf zal volgende week maandag in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Real Betis debuteren op de bank bij Deportivo. Valero Fiori, die hij kent uit zijn tijd bij AC Milan, wordt zijn assistent. Voor de oud-middenvelder is dit zijn derde klus als hoofdtrainer, nadat hij eerder de eindverantwoordelijke was bij AC Milan en de Chinese tweedeklasser Shenzhen FC. Bij laatstgenoemde club vertrok hij in december 2016 en Seedorf zat sindsdien zonder baan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.