Seedorf krijgt op slotdag La Liga extra dreun van Valencia

Reacties

Clarence Seedorf is er niet in geslaagd om met een goed resultaat afscheid te nemen van de Primera División. De trainer zag 'zijn' Deportivo La Coruña op de slotdag van het seizoen met 2-1 verliezen van Valencia.

Seedorf krijgt op slotdag La Liga extra dreun van Valencia

Valencia ging de wedstrijd in met de wetenschap dat de vierde plaats al binnen was, terwijl Deportivo volgend seizoen een niveau lager speelt in Spanje. Het klasseverschil werd ook op het veld duidelijk. Simone Zaza volleerde in de 28ste minuut de verdiende 1-0 binnen.

Seedorf mocht van geluk spreken dat de Spaanse topclub het daar lange tijd bij liet. Pas in de 77ste minuut viel de 2-0 voor de thuisclub. Na een fantastische aanval punterde Gonçalo Guedes de bal in het dak van het doel, waarmee de hoop van Deportivo op een goed resultaat meteen vervlogen was. Lucas Pérez redde nog wel de eer: 2-1.

Door de nederlaag sluit Seedorf zijn La Liga-periode bij Deportivo af met een gemiddelde van 0,75 punt per wedstrijd. De Nederlander, die zelf eerder in het midden liet of hij zijn aflopende contract zou gaan verlengen, slaagde er in zestien wedstrijden niet in zijn team uit de degradatiezone te leiden en eindigt op plek achttien met 29 punten na 38 wedstrijden. Valencia is de nummer vier met 73 punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.