Seedorf dolt met spelers Depor: 'Ik word grijs van jullie'

Reacties

Clarence Seedorf straalde van oor tot oor na zijn tweede overwinning als hoofdtrainer van Deportivo La Coruña zaterdagavond. Op bezoek bij Athletic de Bilbao werd het 2-3 voor de ploeg van de Nederlander.

Seedorf dolt met spelers Depor: 'Ik word grijs van jullie'

Seedorf kende een lastige start in Spanje en wist zijn eerste acht duels niet te winnen, maar in Bilbao werd zaterdag de tweede zege op rij geboekt. Dat had Deportivo met name aan de ijzersterke start te danken. Binnen het kwartier stond het namelijk al 0-2 in San Mamés. 'We wilden zo snel mogelijk scoren, zodat we ons eigen spel konden spelen', verklaarde Seedorf achteraf de droomstart.

'We moeten de spelers feliciteren, ze hebben geweldig karakter getoond. Deze groep geeft altijd alles', aldus een stralende Seedorf. Twintig minuten voor tijd werd het toch nog spannend, toen Markel Susaeta de 2-3 maakte. De thuisploeg ging vervolgens hard op zoek naar de gelijkmaker, hetgeen tot hachelijke momenten voor Seedorf leidde.

'Ik was niet bang, want ik had het vertrouwen in mijn ploeg. Maar ik heb mijn spelers wel verteld dat ik ik grijs haar van ze krijg', aldus de lachende Seedorf, die over een niet al te grote haardos beschikt. 'We gaan hier nu van genieten, dat is belangrijk als je wint.'

Heel veel tijd krijgt Deportivo daar niet voor, want dinsdag wacht alweer de volgende competitiewedstrijd. Sevilla is dan de tegenstander in Riazor. Seedorf heeft in totaal nog zes wedstrijden om degradatie uit de Primera División te voorkomen. Ondanks de twee zeges is het gat met de veilige zeventiende plaats - Levante - nog altijd vijf punten. De ploeg uit Valencia heeft bovendien nog een duel te goed.

Het resterende programma van Seedorf bij Depor

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.